~~Bulgaristanlı Türk Vatandaşlar Bulgaristan Seçimlerinde Mutlaka Oy Kullanmalılar

Bulgaristan'da hükümet kurulamaması üzerine ülkenin 2 Ekim'de erken seçime gitme kararı alındı. Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev erken genel seçimlerin 2 Ekim'de yapılmasına karar verdi

Bulgaristan'da hükümet kurulamaması üzerine ülkenin 2 Ekim’de erken seçime gitme kararı alındı. Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev erken genel seçimlerin 2 Ekim’de yapılmasına karar verdi

Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev, erken genel seçimlerin 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı. Radev, parlamentoyu feshederek geçici başbakanın ve bakanların isimlerini açıkladı. Gılıb Donev, yarın göreve başlayacak hükümet için başbakanlık koltuğuna atandı.

Bulgaristan’da Parlamento seçimleri 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecektir.

Hükümetin kurulamamasından dolayı bu yıl dördüncü  kez yapılacak olan parlamento seçimlerine tüm Bulgaristanlıların katılarak, demokratik haklarının kullanılması bekleniyor.

Üyelerinin çoğu Türk ve Müslümanlardan oluşan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) de bu seçime katılacaktır.

Avrupa’da soydaş basında yer alan haberlerde, seçim sonuçlarının Bulgaristan’da yaşayan Türk ve Müslümanlar için büyük önem taşıdığına yer verilmektedir.

Bulgaristanlı Türk Vatandaşlar, Bulgaristan seçimlerinde sandıklara giderek, mutlaka oy kullanmalılar

Yurtdışında yaşayan Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan’ın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerinde oy kullanabileceklerdir. Belçika’da da Bulgaristan Büyükelçiliği ile temasa geçilerek oy verilmesi mümkündür.