~~TURKISH LADY KONFERANSINDA BAŞKAN KIR, SOSYAL YARDIMLAR VE ENERJİ KRİZİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Belçika'da bulunan ve ilk Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarından olan "˜Turkish Lady Derneği'nden anlamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Belçika’da bulunan ve ilk Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarından olan ‘Turkish Lady Derneği’nden anlamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kurucu Başkan ve Genel Koordinatör Derya Aliç’in himayesinde çalışmalar yürüten ‘Turkish Lady Derneği’nin en son etkinliği, Unie van Active Verenigingen (Aktif Dernekler Federasyonu) Brüksel salonunda gerçekleştirildi.

20 yıldan beri hizmet veren ‘Turkish Lady Derneği’nin bilgilendirme toplantısının konuşmacısı Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır idi.

Başkan Kır, son dönemlerde yaşanan enerji krizi ve hükümetlerin bu kriz ile ilgili aldığı kararlar konusunda vatandaşları bilgilendirerek, soruları cevapladı.

TURKISH LADY KOORDİNATÖRÜ DERYA ALIC “AMACIMIZ YAŞANAN SORUNLAR İLE İLGİLİ HALKIMIZI BİLGİLENDİRMEKTİR”

‘Turkish Lady’ Genel Koordinatörü Derya Aliç, Halkımızı yakından ilgilendiren sosyal yardımlar ve enerji krizi ile ilgili sorunlar hakkında vatandaşları aydınlatma adına bu etkinliği düzenledik.

Bu konuda bizleri bilgilendirecek olan Federal Milletvekili Ve Saint Josse Belediye Başkanımız Sayın Emir Kır’a, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Dorah İlunga, Unie van Active Verenigingen (Aktif Dernekler Federasyonu) Başkanı Sayın Rıfat Can’a, Koordinatör Hatice Karakaya’ya ve siz değerli katılımcı konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım toplantımız sizler için yararlı olur” dedi.

BAŞKAN KIR, “ENERJİ ANLAMINDA HALKIMIZI ZOR GÜNLER BEKLİYOR, HÜKÜMET TEDBİRLER ALIYOR”

Vatandaşları bilgilendiren Federal Milletvekili Ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, “Pandemi sonrası sağlık ve psikolojik sıkıntı yaşayan halkın, patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Enerji sıkıntısı ve artan maliyetlerle ilgili sıkıntılar yaşamaya başladı.

Şubat’ta Gelecek faturalar Pandemi ve Savaş maliyetleri ilerleyen günlerde daha da artarak gelecek. Bu da vatandaşı tedirgin etmekte. Ancak Hükümet çözümler için çalışmalar yapılmakta.

Avrupa Birliği’nin Ukrayna’dan yana safını açıklamasıyla Rusya’dan Avrupa’ya sağlanan Doğalgaz Enerji hatlarındaki akım Rusya tarafından durduruldu. Vatandaşlar, Siyasilerin Rusya’ya yönelik kararlarının sonuçlarını vatandaşlar çekmekte. Vatandaşlar bu kabul edilemez” demekteler.

Rusya’ya yaptırımların alınmasıyla başlayan anlaşmazlık sonrası akım durdu. Avrupa’da bu boşluğu doldurmak için alternatif arayışlara girdi. Yapılan çalışmalar kısa vade de çözüme ulaşması zor gibi görünüyor. Tüm bu olumsuzluklara karşı Avrupa hükümetleri ve Belçika Hükümetleri bir dizi kararlar alarak, vatandaşlara yardımcı olmaya ve destekleme çalışmakta. Artan enerji maliyetleri ailelere zor anlar yaşatmakla beraber uzun vade de gıda sektörünü de etkileyecek gibi.

Devlet dar gelirlileri desteklemek amacıyla vatandaşlara ve işyerlerine destek olmak için bir seri yardım kararlar almakta. Bu kararlarla Kasım ve Aralık aylarında zor durumda olan vatandaşlara Enerji yardımında bulunulacağı belirtilmekte.”

“Hükümetlerin evlere güneş panelleriyle ısınma projeleri konusunda proje yardımında bulunacağını” açıklayan Başkan Kır, “Tüm önlemler yanında vatandaşlarında tasarrufa yönelik alternatiflere ve çalışmalara dikkat etmesi lazım.

Hükümetin atıl durumda olan Nükleer Reaktörlerin tekrar devreye sokulması yönünde de çalışmalar sürmekte. Vatandaşlar olarak Hükümetle halkla el ele bu sorunların aşılacağını umut ediyorum. Konularla ilgili sizleri daha sonra detaylı olarak bilgilendireceğiz.

Gerek bizim Belediye, gerekse diğer belediyeler, sosyal yardım kurumları dikkatle bu sorunlara çare aramakla meşguller. Biraz sabır gerekecek. Durumu kötü olan vatandaşların enerji ve gıda ihtiyaçlarıyla ilgili olarak Gıda Bankaları yanında fatura yardımlarının da yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

Katılımcılar bu tür bilgilendirmelerin çok yararlı olduklarını söyleyerek, bizler bilgilerden çok yararlandık. Bu güzel organizasyonu tertip eden ‘Turkish Lady Derneği’ yönetimine ve Başkan ‘Emir Kır’a teşekkür ederek, toplantıların devamını dilediler.

www.belcikaaydinhaber.com