Ali Koç'un totemi tuttu, Fenerbahçe yıllar sonra kupa kazandı

Sarı-lacivertliler 9 yıllık kupa özlemini sonunda dindirdi. İzmir'deki finalde Başakşehir'i yıkan goller Batshuayi'den geldi. Türkiye Kupası 7. kez Kanarya'nın müzesine gitti. Başkan Ali Koç'un uğur totemi ise başarılı oldu.

Sarı-lacivertliler 9 yıllık kupa özlemini sonunda dindirdi. İzmir’deki finalde Başakşehir’i yıkan goller Batshuayi’den geldi. Türkiye Kupası 7. kez Kanarya’nın müzesine gitti. Başkan Ali Koç'un uğur totemi ise başarılı oldu.

61. Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek futbolda 2014'ten sonra ilk kupasını kazandı.

 

Sarı-lacivertliler ilk yarıda şov yaptı. Henüz 46. saniyede Arda Güler topu kazanıp pası verdi, Batshuayi kaleciyi çalımlayıp golü attı: 1-0 İlk golde de hatası bulunan kaleci Muhammed topa müdahale edemedi, Batshuayi 29'da skoru 2-0 yaptı. Fenerbahçe ilk yarıda Valencia ile iki çok net fırsatı da değerlendiremedi. Başakşehir 34. dakikada üç değişiklik birden yapsa da oyuna ortak olamadı.

67'de gelişen atakta Keny-İrfan Can Eğribayat havada çarpıştı. Boşta kalan topu Januzaj ağlara yolladı ancak hakem faulü belirledi, gol geçerlilik kazanmadı. Gecenin sonunda gülen Fenerbahçe oldu.

ALİ KOÇ’UN TOTEMİ TUTTU

Takımını yalnız bırakmamasıyla tanınan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İzmir'deki finale gelmedi. Koç'un son dönemde kaybedilen finaller nedeniyle uğur denemesi yaptığı iddia edildi. Fenerbahçe, Ali Koç döneminde futboldaki ilk kupasını kazandı. Sarı-lacivertliler, bu sezon futbolda Kadınlar Süper Ligi finalinden boynu bükük ayrılmıştı.

18. FİNALDE 7. ZAFER

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 18. finalinde 7. kez şampiyonluğa ulaştı. Yüzde 39 başarı oranına sahip sarı-lacivertliler bu kupayı son olarak 2012-13 sezonunda müzesine götürmüştü. O tarihten bu yana 2016 ve 2018'de iki kez finali kaybeden Kanarya, Başakşehir'i yenerek kulüp tarihinin 7. Türkiye Kupası'na ulaştı. Başakşehir ise üçüncü finalinden de eli boş ayrıldı.

KISA KISA…

  • Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'na kazanmasıyla lig dördüncüsü Adana Demirspor, Konferans Ligi ön elemesinde mücadele etme hakkı kazandı.
  • Biletsiz oldukları halde stada girmeye çalışan bir grup Fenerbahçe taraftarına polis biber gazıyla müdahale etti.
  • Düğünleri nedeniyle izinli olan King ve Crespo final maçında yer almadı.
  • Arda Güler, sözleşmesindeki 1500 dakika oynama şartını kupa finaliyle doldurdu.
  • Jorge Jesus, Fenerbahçe tarihinde Stankovic'in (1982-83) ardından sarı-lacivertli kulüpteki ilk sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan ikinci yabancı teknik direktör oldu.