MUSİAD VE SKY&LIVE İFTARINDA SİYASİLER ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ...

Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte Belçika’da hizmet veren STK’ların iftar etkinlikleri başladı. Belçika MUSİAD ve Sky&Live’nin ortak organizasyonuyla Saint Josse’de gerçekleştirilen iftar programına adeta siyasetçi yağdı. Düzenlenen İftar programına, Her STK ve her partiden temsilcilerin de dahil olduğu, 200’ü aşkın davetli katıldı.

Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte Belçika’da hizmet veren STK’ların iftar etkinlikleri başladı. Belçika MUSİAD ve Sky&Live’nin ortak organizasyonuyla Saint Josse’de gerçekleştirilen iftar programına adeta siyasetçi yağdı. Düzenlenen İftar programına, Her STK ve her partiden temsilcilerin de dahil olduğu, 200’ü aşkın davetli katıldı.

Belçika Musiad Başkanı Hayri Apaydın ve Sky&Live Media Cultur Başkanı Uğur Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin davetlilerini karşıladığı programa T.C. Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Federal Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Vincent Van Padeghem, Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Emeklilik ve Entegrason Bakanı Kartine Lalieux, Brüksel Hükümeti Çalışma ve Eğitim Bakanı Bernard Clerfayt,  Senatör Farida Tahar,  Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır,  MUSİAD Avrupa Temsilcisi, Nurdan Ertuğrul Brüksel Milletvekilleri Hasan Koyuncu, Şevket Temiz, Sadık Köksal, İbrahim Dönmez, Pierre Kompany, Eski Milletvekili Veli Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Nezahat Namlı, Dorah Ilunga, Philippe Boiketé, Kadir Özkonakçı, Mehmet Bilge, Meclis üyeleri Filiz Gules, Döne Sönmez, Emel Köse, Yusuf Yıldız, Sefa Akyol, Belma Tek ve Eski Schaeerbek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, STK Temsilcileriyle birlikte 200’ü aşkın davetli katıldı.

 Genç Akademisyen ve başarılı sunucu Ayşe Malçıkan’ın güzel Türkçe ve Fransızca sunumuyla start alan program, Kuran-ı Kerim okunması ve ardından Ezan okunmasıyla devam etti.

Ezanîn okunmasıyla, Yıldız organizasyon tarafından hazırlanan yemeklerle iftarlar açıldı. İftar sonrası, MUSİAD’ın çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimi dikkatle izlendi.

Başkan Hayri Apaydın’ın konuşmasıyla program devam etti. Davetlileri selamlayan Başkan Apaydın: “Öncelikle siz tüm konuklarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Maneviyatı yüksek olan bir Ramazan ayına daha girmiş bulunduk. Dostluk, kardeşlik, dayanışma duygusu ve bereketin olduğu bu güzel ayın tüm insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyorum. Bugün bilindiği gibi İsrail Filistin özellikle Gazze’de insanlık trajedisi yaşanmakta. Bu tür savaşlar insanlığın kardeşliğine zarar vermekte. Tüm ülkeler kalıcı bir barışın sağlanması ve açlığa mahkum edilen insanlar bir an evvel yardımların ulaştırılması acildir. Bu konuda tüm dünya ile birlikte Belçika Hükümetleri de bu konuda hassasiyetlerini göstermeliler. Belçika Yöneticilerinin barışın sağlanması ve yardımların devamı konusunda duyarlı olacaklarına inanıyoruz. Siz değerli yöneticilerin bu konuda acil adımlar atmasını bekliyoruz. Belçika Yöneticilerinin barışın sağlanması ve yardımların devamı konusunda duyarlı olacaklarına inanıyoruz. Siz değerli yöneticilerin bu konuda acil adımlar atmasını bekliyoruz.

Bizler Belçika Türkiye ticari ilişkilerinin artırılması, yatırımların teşviki noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ticari ilişkilerin artması toplumlarımızın birbirleriyle dayanışması adına da önem arz ediyor. Belçikalı İşadamlarının Türkiye’de, Türk işadamlarının da Belçika’da yapacakları yatırımların ilerlemesi için her konuda çalışmalarımız sürmekte” dedi.

Belçika Yöneticilerinin barışın sağlanması ve yardımların devamı konusunda duyarlı olacaklarına inanıyoruz. Siz değerli yöneticilerin bu konuda acil adımlar atmasını bekliyoruz” dedi. Belçika Müsiad’ın çalışmalarını da anlatan Apaydın, tüm İslam dünyasının Ramazan Ayını tebrik etti.

SKY&LİVE Media ve Cultur Başkanı Uğur Çalışkan’ın konuşması ardından T.C. Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Federal Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Vincent Van Padeghem, Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Emeklilik ve Entegrason Bakanı Kartine Lalieux, Brüksel Hükümeti Çalışma ve Eğitim Bakanı Bernard Clerfayt,  Senatör Farida Tahar,  Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır,  MUSİAD Avrupa Temsilcisi, Nurdan Ertuğrul yaptıkları konuşmalarda “Konuşmacılar çalışmaları hakkında bilgiler vererek, bu güzel programın düzenlenmesinden dolayı Tümsiad ve Sky&Live Media Cultur Başkanlarına teşekkür ettiler.

Konuşmacılar mesajlarında özetle “Ramazan ayının dostluk, barış ve dayanışma adına önemli bir ay olduğu vurgusu yaparak, Ramazanın maneviyatı gereği dostluk ve kardeşlik duygularının öne çıkması, tüm insanların dayanışma ve yardımlaşma adına çalışmalarda bulunmasının” altını çizerek, “İnsanlığın savaşsız ve barış dolu ortamlarda birlikte yaşamı önemsemeleri, ortak kültürel değerlerin korunmasına gerektiği” belirtiller.

Ayrıca özellikle gündemde olan “İsrail’in Filistin’de, Gazze’ye yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğu, bu savaş nedeniyle mağdur olan özellikle katledilen ve açlığa terkedilen insanlar için acil yardım yapılması” belirtilerek, “açlığa terkedilen insanlar için acil yardım ulaştırılması ve bölgede kalıcı bir ateşkesin acilen hayata geçirilmesi ve barış ortamının korunması için siyasilerin üzerlerine düşenleri yapmaları gerektiği” vurgulandı. Belçika’nın bu konudaki yapıcı politikalarının takdir edildiği anlatıldı.

Belçika Türkiye ve Avrupa ilişkilerinin ilerlemesi, Türkiye ile Belçika’nın ticari ilişkilerinin artarak devam etmesi, karşılıklı yatırımların hayata geçirilmesi” gibi başlıklar noktasında temenniler de dile getirildi.