MAASMECHELEN ÜLKÜ OCAĞINA KALLEŞ SALDIRI

Belçika’nın Hollanda sınırında bulunan Maasmechelen bulunan Eisden Ülkü Ocağı’na bu gece saat 02.00 civarında bombalı bir saldırıda bulunuldu. Bu konuda bilgisine başvurduğumuz bir yerel yönetici olayı şöyle özetledi;

Belçika’nın Hollanda sınırında bulunan Maasmechelen bulunan Eisden Ülkü Ocağı’na bu gece saat 02.00 civarında bombalı bir saldırıda bulunuldu.
Bu konuda bilgisine başvurduğumuz bir yerel yönetici olayı şöyle özetledi;

‘’Gece yarısı Eisden Ülkü Ocağı’nın yakınlarında fırsat kollayan bir gurup D.100 formatında bir bomba ile saldırıda bulunarak kaçmışlar. Olay duyulur duyulmaz hemen güvenlik kuvvetleri önlemler aldı. Bölgeye Brüksel’den özel bir tim geldi.

Çünkü saldırı bir bomba ile yapılmış. Bu konuda yapılan ilk açıklamada bu D. 100 formatında bir bomba olduğu ve 2 el bombası gücünde olduğu belirtildi. Bombayı bir karton kutu içerisin getirerek atmışlar. Şayet metal ile kaplı bir bomba düzeneği olsa tahribat gücünü birkaç kat artırabilirdi şeklinde yorum yapıldı.

Şu anda herşey kontrol altında. Polis gereken önlemleri almış durumda. Limburg Eyalet Savcısı yerinde incelemelerde bulundu. Şimdi daha geniş bir açıklama bekliyoruz’’ dedi.

MAASMECHELEN ÜLKÜ OCAĞINA KALLEŞ SALDIRI - Gündem Belçika (gundem.be)