İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 2010 yılı program ve etkinlikleri ile yurtdışı iletişim planını, İstanbul’daki yabancı basın kuruluşl
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nca, Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen yabancı basın kuruluşları ve haber ajanslarının İstanbul’daki temsilcilerine yönelik olarak 22 Aralık 2009 Salı akşamı düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme yemeği toplantısına, basın mensuplarının ilgi ve katılımları yüksek oldu. Toplantıda konuşan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi ile İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği vizyonu, 2010 yılı çalışma programı ile yurtdışı iletişim planı hakkında bilgiler aktardılar.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi konuşmasında, İstanbul’un, Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin, Türkiye’nin Avrupa yolculuğu açısından çok anlamlı olduğunu; İstanbullular ve tüm Avrupalı dostlarımızla birlikte 2010 yılı boyunca bu unvanı beraberce kutlamayı amaçladıklarını ifade etti. Kavi konuşmasında önemli olanın 2010 yılı içinde yapılacak etkinliklerin değil 2010 yılından sonra bu projenin İstanbul’a ve İstanbullulara bırakacakları olduğunun altını çizdi.
Dünyadaki kültür endüstrilerinin, ülke ekonomileri için yeni ve dikkate değer dinamikler yaratmakta olduğuna da işaret eden Hüsamettin Kavi, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olmasının, Türkiye’nin kültür endüstrisinin gelişimine katkı yapacağına inandığını sözlerine ekledi.
İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ise, konuşmasında, Ajansın 2010 yılında hayata geçireceği proje ve etkinliklerden örnekler vererek, İstanbul’un yüzyıllardır farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği ve etkileşimde bulunduğu bir şehir olduğunu belirtti. Kurt, amaçlarının yalnızca bir yıl boyunca sürecek etkinlikler dizisi şeklinde bir program yaratmak olmadığını, ileriki yıllara da kalıcılığını koruyacak eserlerin 2010 yılı programında yer bulduğunu söyledi.