KaracalarYoksul Derviş Heykel Açılışı yapıldı

Emirdağ'a bağlı Karacalar Köyü'nde 26 Temmuz Pazartesi günü heykel açılışı yapıldı. Köyün gururu, Dünyaca Ünlü Aşık Yoksul Derviş(Şemsettin Kubat)’ın kitap tanıtımı ve heykel açılışı büyük bir etkinlikle yapıldı.

Emirdağ'a bağlı Karacalar Köyü'nde 26 Temmuz Pazartesi günü heykel açılışı yapıldı. Köyün gururu, Dünyaca Ünlü Aşık Yoksul Derviş(Şemsettin Kubat)’ın kitap tanıtımı ve heykel açılışı büyük bir etkinlikle yapıldı.
Karacalar Köyü meydanında yapılan etkinliğe, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belçika Brüksel Devlet Bakanı Emir Kır, Belçika Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Belçika Gent Milletvekili Veli Yüksel,  Belçika Brüksel Schaarberk Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TBMM Müsteşar Yardımcısı Cengiz Sağlam, Emirdağ Kaymakam vekili Fatih Kaya, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Programa Karacalar Köyü halkının Emirdağ yöresine ait sunduğu oyunlarla başlandı. Düz oyun ve tabandan oyunlarının ardından Berat Gecesi münasebetiyle aynı zamanda hafız olan Aşık Yoksul Derviş tarafından vatandaşlara Kur'an ziyafeti sunuldu ve dualar edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Karacalar Köyü muhtarı Nurettin Şahbaz misafirlere "Hoşgeldiniz" dedi.
Belçika Brüksel Schaarberk Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse bir Karacalar Köyü sakini olarak yaptığı konuşmada Karacalar Köyü'nün değerlerini anlattı. Afyonkarahisar ve Emirdağ'da yapılan değişiklikleri beğendiğini söyledi ve Aşık Yoksul Derviş'in bu mutlu gününde gelenlerin onu yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. Eğitimci-Yazar Özcan Türkmen Aşık Yoksul Derviş'in edebi hayatından kısa kısa notlara yer verdi. Belçika Brüksel Devlet Bakanı Emir Kır, Yoksul Derviş'in Belçika'da çıkardıkları Flamanca, Fransızca kitabından bahsetti ve Emirdağ'ın geleceği için Tek Ses Tek Yürek Platformu'nu destekleyeceklerini dile getirdi. Bu desteklerin eskiden olduğu gibi değil, projeye bağlı olacağını söyledi.
Protokol konuşmalarında son olarak Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga halka hitap etti. Konuşmasında Türkiye'de yaşayan halk ozanlarımızdan Aşık Yoksul Derviş için yapılan bu anlamlı törenin öneminden bahsetti. İmga, geçtiğimiz ay Belçika'dan engelli arabası getirip Afyonkarahisar Valiliği'ne teslim eden EYAD'a da bir ödül verdi. EYAD adına ödülü başkan Metin Edeer aldı.
Aşık Yoksul Derviş ile ilgili akademik çalışmalarda bulunan öğretim üyelerinin de konuşmalarına yer verildi. Eğlence aşamasında hünerlerini sergileyen Karacalarlı sanatçılar birbirinden güzel eserler ve deyişlere yer verdi. Cumali Bulduk ve Saz Ground'un uluslararası ekibinde bulunan Dalya isimli Koreli Sanatçı Emirdağ'ı Birbirine Ulalı türküsünü söylemesi büyük alkış aldı. AKÜ Konservatuarı Halk Müziği bölümü öğretim görevlisi Servet Yaşar da Aşık Yoksul Derviş'e ait bir deyiş söyledi. Aşık Yoksul Derviş'in çocukları ve arkadaşlarının hazırladığı dinletinin ardından ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat sahne aldı. Kubat, Aşık Yoksul Derviş'e ait olan Sen Gideli parçasını da seslendirdi. Daha sonra bağlamasını eline alan Kubat, konuklara müzik ziyafeti sundu. Gece protokol üyelerine Aşık Yoksul Derviş'e ait kitapların verilmesi ve onurluk töreniyle sona erdi.

Kaynak:

 http://www.emirdag.com.tr/d/index.php/component/content/article/1-son-haberler/3280-karacalarda-kandil-guenue-heykel-acl.html?directory=78