Muavin Konsolos İzbul Charleroi'de görüşmelerde bulundu

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Muavin Konsolosu Ali İhsan izbul, E- Konsolosluk çalışmalarını sürdürüyor. E- Konsolosluk çalışmalarını anlatmak için sivil toplum kuruluşları ile yapacağı organizasyonlar için Charleroi'de bulunan Muavin Konsolos Ali İhsan izbul görüşmelerde bulundu.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği Muavin Konsolosu Ali İhsan izbul, E- Konsolosluk çalışmalarını sürdürüyor. E- Konsolosluk çalışmalarını anlatmak için sivil toplum kuruluşları ile yapacağı organizasyonlar için Charleroi'de bulunan Muavin Konsolos Ali İhsan izbul görüşmelerde bulundu.

AIMME Başkanı Esma Caner, İşadamı Bülent Büyükhan ile birlikte E- Konsolosluk hizmetlerinin anlatılacağı organizasyon hakkında istişarelerde bulundu. Görüşmelerde Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'hazır bulundu.

Muavin Konsolos İzbul, burada Türk dostu olan Anderelues Belediye Başkan Yardımcısı Freddy Devreeze ve Türkiye sevdalısı olduklarını söyleyen Rim Arara ve Siham Esguiri ile de tanıştı. Türk dostlarının Türkiye hakkındaki görüşlerini dinledi. 

Başkan Yardımcısı Devreeze "Türkiye'ye bir kaç defa gittiğini İstanbul, Kuşadası ve Bodrumu gezdiğini" ifade etti. Devreeze, "Bölgemde yaşayan Türk kökenli vatandaşlarla çok iyi geçiniyoruz. Kendileri son derece güzel uyum göstermekteler. Kendilerinden memnunuz. İşadamı sayın Bülent Büyükhan ile yıllara dayalı dostluğumuz var. Türkiye'ye gitme kararımda kendisi etkili oldu. Bu güzel ortama beni davet ettiği için de kendisine teşekkür ediyorum. Sizinle de tanışmaktan mutlu oldum" dedi.

Muavin İzbul ise, "Öncelikle bizlere ev sahipliği yapan İşadamı Sayın Bülent Büyükhan'a, Sayın Esma Caner hanıma çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Başkan Yardımcısı Freddy Devreeze ve ülkemizi seven bayanlarla tanışmamdan duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Ülkemizi beğenmelerinden ve halkımıza gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Bakanlığımız bünyesinde E-Konsolosluk hizmetleri uzun zamandan beri hizmete girmiştir. Bu hizmeti tanıtma adına yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Halkımıza bu konuda zaman zaman bilgilendirmeler yapmaktayız. Bu bölgelerde de bu çalışmalarımızı anlatmak için ön istişarelerde bulunmak için buradayız. Hem hizmetlerimizi anlatacağız, hem de Belçika'lı dostlarımızla tanışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız iki halkın birbirini daha yakından tanımalarını sağlamak ve ortak sorumluluklarında kendilerine yardımcı olmaktır" dedi.

Görüşmeler sonrası İşadamı Bülent Büyükhan'ın heyet onuruna verdiği yemekle görüşmeler son buldu.

www.belcikahaber.be