Polonya Başbakanı Donald Tusk ATİK Başkanı Aziz Şahin ile görüştü

Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Avrupa Türk İşadamları Konseyi ATİK Başkanı Aziz Şahin Görüştü

Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Avrupa Türk İşadamları Konseyi ATİK Başkanı Aziz Şahin Görüştü
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Polonya Başbakanı Donald Tusk Ankara temaslarından sonra İstanbul'a geldi. Shreton otelde yapılacak olan toplantı öncesinde Avrupa Türk İşadamları Konseyi ATiK Başkanı Aziz Şahin Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüştü.ATİK Başkanı Şahin Polonya ve Türkiye arasındaki işbirliğine vermiş olduğu destekten dolayı Başbakan Tusk'a teşekkür etti.Başkan Aziz Şahin Başbakan Tusk'a 38 Belediye Polonya'dan,38 Belediye Türkiye'den olmak üzere toplam 76 Belediye'yi Protokollerle kardeş şehir yaptıklarını,20 Kaymakam Polonya'dan,20 Kaymakam Türkiye'den,20 Kaymakam Almanya'dan olmak üzere toplam 60 Kaymakam ile işbirliğinde buluşturduklarını,her yapılan kardeş şehir protokollerinde karşılıklı 15 işadamı alarak ,570 işadamı Polonya'dan,570 işadamı Türkiye'den olmak üzere toplam 1140 işadamı ile de Polonya Türkiye işadamları komisyonları oluşturduklarını söyledi.
 
Avrupa Türk İşadamları Konseyi ATİK Başkanı Aziz Şahin nisan ayında ATiK koordinatörlüğünde Antalya Kepez Belediyesinin davetlisi olarak  Antalya'ya gelen PO Milletvekilleri olan Wojtciech Ziemniak ,Andrzej  Nowakowski'nin kendilerine olan selamlarını ileterek Polonya'da Başbakanlık'ta kendilerini ziyaret etmek istediklerini söyledi.
Başbakan Donald Tusk ise;Yapılan kardeş Belediye çalışmalarının çok önemli olduğunu,halkların karşılıklı entegrasyonunda  ve tanınmasında yardımcı olduğunu belirterek bu tip çalışmaları desteklediğini ayrıca, kendi partisinden  olan Plock Milletvekili Andrzej Nowakwski'nin Plock Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini söyledi.
Başbakan Tusk daha sonra Dış ilişkiler Kurulu DEİK'in düzenlediği Polonya Türkiye işbirliği formuna katıldı