ZİHNİ ZİNCİRE VURMAK!.. / Leman KUZU

Herkesin salt kendi çıkarını düşündüğü, onu azami seviyeye çıkarmaya çalıştığı bir toplumda, medeniyet yükselmesi mi yaşanır, medeniyet kaybı mı? Elbette medeniyet  kaybı kaçınılmazdır!

Herkesin salt kendi çıkarını düşündüğü, onu azami seviyeye çıkarmaya çalıştığı bir toplumda, medeniyet yükselmesi mi yaşanır, medeniyet kaybı mı? Elbette medeniyet  kaybı kaçınılmazdır!

21.yüzyıl dünyasında AB'ye girişe son hızla hazırlanan Türkiye, insan haklarını genişletmeyi, demokrasiyi ilerletmeyi ve masum sivil insanları katletmeye  azmettirmiş, oraya buraya bomba sıkıştırarak toplu katliamlar düşünen teröristlere  davullu zurnalı karşılama ve taamüden adam öldürmeye azmettirmek, çıkar amaçlı suç
örgütü kurmak, yönetmek ve gasp yapanlara sürpriz üstüne sürpriz yapıyor! Yani  CMK'nın 102.md. Hizbullah'a kucak açan uygulamalarla Avrupa normlarına uygunluğunu  gösterme çabası içersinde ancak millet kıvranıyor! Bana göre "Rahşan hanım affı" bunların  yanında biraz masum kalmıyor mu? Bakınız, yargıyı hızlandırmak yerine, katil zanlıları bırakılıyor ama mesela eline silah almamış siviller, kimseyi öldürmeyi planlamamış Türk  aydınları, onurlu Türk askerleri sadece iddia, sahte belge ve tanıklar yüzünden içerde  sürünüyor! İrtica, kırmızı kitaptan sırf  bu insanlık suçu işlemiş caniler yüzünden mi çıkarıldı acaba? İnsan düşünmeden edemiyor doğrusu! Evetçilere selam olsun! Toplumda zaten  yaygınlaşan adaletsizlik duygusu iyice koyulaşıyor, adaleti kanatıyoruz  farkında değiliz!
Aklıma takılan birşey daha var, sürekli yasalar değişiyor bu ülke de, acaba hakimler, savcılar  ve avukatlar bu yasa değişikliğini takip etmekten eskiyi unutup, yeniyi düzene koymaktan  yorulmadı mı? Gerçekten de bu da işin ayrı bir boyutu ve onlar adına da gerçekten üzgünüm!
Allah kolaylık  versin, ne diyebiliriz ki zaten! Bu ülke hepimizin, adaletli olmalıyız başka çıkar  yolumuz yok! Tekrar Evetçilere selam olsun!
 
"Ceza kaldırılabilir; ama suç insanın içinde sonsuza kadar yaşar." Ovidius
 
Öncelikle bir ülke de tutukluluk süresini 10 yılla sınırlandırmak ne kadar doğru tartışılır! Fakat tutukluluk süresi 10 yılı aşmış, terörist olduğunu bilinen, katilliği tescillenmiş insanların  serbest bırakılması da bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür bence! Bari Hüseyin  Üzmez'i de serbest bıraksınlar da kadro tam olsun! Haa bu arada öğrenciler mi, aydınlar mı,  askerler mi  tıkın hepsini içeriye zaten  ne işe yarıyorlar ki...Ya eylem peşindeler, yada vatan'ın  millet'in gereksiz savunuculuğuna bürünüyorlar! O değil de hani 12 Eylül darbecileri  yargılanacaktı ne oldu bilen var mı? Daha önce demiştim ya; iftiralar, yalanlar-dolanlar,  haksızlıklar, hırsızlıklar, gasplar değer görüyor, ödüllendiriliyor, kimin işine hangi iftira gelirse  baş taçı...Hele iftirayı, yalanı-dolanı açığa çıkarmaya çalış seninde diğer aydınlardan hiçbir farkın olmaz, yada bir kurşun bedeli olursun!
 
"Ahlak'ın olmadığı yerde kanun birşey yapamaz" Napoleon
 
Öyle Allah'tan korkmak, kuldan utanmak yok artık! Anlayacağınız, o insani değerler çoook  eskidendi...Ahlaksızlık diz boyu, millet düşmüş geçim derdine, keseyi dolduranlar da milleti kandırma peşinde! Yahu bu millet doğruyla yanlışı ayırt edemiyecek kadar aptal mı?
Elbette değil, sadece sabırla olanı biteni izliyor ve sonunda herkesi şaşırtarak kararını verecek!.. Çünkü Türk milleti, bu cennet  vatanı bu kaos'a sürükleyen insanlardan hesap soracak! Nasılsa hesap günü herkes kendi hesabını kendisi vermeyecek mi? Haa bu dünya,  ha öbür dünya!..Siz, bakın keyfinize!..Gücünüzü kendi halkınızdan alın, ABD'nin  derin devletini yeğlemeyin! Allah (cc), siz ve sizin gibi düşünenleri başımızdan eksik etsin!
 
"Haksızlık yapıp tüm insanlarla birlikte olmaktansa, adaletli davranıp  tek başına kalmak daha iyidir" Gandhi
 
Şunu bilmelisiniz ki, ahlaklı tek yaşamak, ahlaksız büyük kalabalıklarda yaşamaktan  çok daha iyidir! En azından sevgili babam küçüklüğümden bu yana, bu  anlamlı sözü  ilke edinmemi sağladı!..Tüm tebessümlerimle, kalın sağlıkla!..
 
 
Leman KUZU ©
İstanbul, 05/01/2011
kuzuleman@yahoo.com