ERENLER EHLİBEYT MUHABBETİYLE SEMAH DÖNDÜLER

'Miras Derneği’nin Gent‘te bulunan Bateas Sportcentrum’da düzenlediği 'Muhabbet Gecesi' ne ilgi haylı büyüktü.

'Miras Derneği’nin Gent‘te bulunan Bateas Sportcentrum’da düzenlediği 'Muhabbet Gecesi' ne ilgi haylı büyüktü.

Belçika’da yaşayan Karacalar köyü ağırlıklı Ehlibeyt dostlarının salonu doldurduğu programda Hak ve halk Ozanı Yoksul Derviş (Şemsettin Kubat) duaları ve deyişleri ile geceye damgasını vurdu.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal marşının birlikte okunmasıyla başlayan programda, Yoksul Derviş sazı ve sözüyle ile davetlilere ‘Hoşgeldiniz’ diyerek, Ehlibeyt sevgisini dillendiren deyişleri ile gönüllere coşku kattı.

Halk sanatçıları Cumali Bulduk ve Gülabi Kubat eşliğindeki koro Yoksul Derviş’in eserlerinden oluşan birbirinden güzel deyiş ve Ehlibeyt sevgisini içeren  ilahileri  seslendirdiler.

Emirdağ Karacalar’ın (Kırmızı Muhtar) lakaplı muhtarı Nurettin Şahbaz ve Yoksul Derviş’in konuklarını ağırladığı ‘Muhabbet Gecesi’ne Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Milletvekili Fatma Pehlivan, Gent Belediye Başkan Yardımcısı  Resul Tapmaz, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Derya Alıc, Gent Belediye memuresi Şükran Yörük, EYAD Başkanı Metin Edeer, Atagenç Derneği Başkanı Raşit Kula, Belçika Haber Halkla İlişkiler Müdüresi Zerrin Aydın, Halk Aşığı Fakı Edeer, işadamı Turabi Göcen, işadamı Abbas Ucar ve kalabalık Ehlibeyt aşığı katıldı.

Kalplere Ehlibeyt aşkının çalındığı Muhabbet Gecesi’nde hak erenleri ve ehlibeyt aşıkları ağızlarında duvazlar eşliğinde dakikalarca semah döndüler.

Yoksul Derviş program başlangıcında ve sonunda okuduğu deyiş ve duvazlara salonda bulunan davetlilerde zaman zaman iştirak ettiler.

Sakine Erkart, Mürşit Derviş ilişkileri, Bacı Sultan ve Hak Halili ve dergahı hakkında geniş bilgiler aktardı.

Nureddin Yılmaz, Turabi Göcen, Halil Göcen, Dilek Göcen,  Zeynep Göcen, Zehra Duran, Hatice Barış, Arif Bağseven ve Mehmet Çürükçü çalıp söyledikleri Duvazlar ve ilahilerle davetlilere manevi iklimler yaşattılar.

Atatürk posteri, Belçika, Türk bayrakları ve sevgi dolu özlü sözlerin süslendiği salonda tüm kalplerde ve dillerde , Allah-Muhammed- Ali- Hasan Hüseyin ve Ehlibeyt sevgisi vardı.

Yoksul Derviş’in bu dörtlüğü salonu süsleyen güzel sözlerdendi.

Cehaleti körledik

İkiliği horladık

Gönülleri birledik

Sevmek sevilmek ile

Davetlilerin, geç vakitlere kadar yaptıkları semahlara Bektaşilerde eşlik ederek semah yaptılar.

Ehlibeyt aşkıyla donanan yüzlerce hak aşığı birlikte muhabbetle, sevgiyle ve saygıyla semah dönerek, birbirlerine sevgilerini ve muhabbetlerini sundular.

Programda Karacalar köyüne ve geceye katkılarından dolayı Bakan Emir Kır’a, Milletvekili  Fatma Pehlivan’a, Memure ŞükranYörük’e ve sanatçı Cumali Bulduk’a kitap ve plaket hediye edildi.

*********************************

Belçika Haber olarak, Belçika’da böylesi güzel bir programı düzenleyen ‘Miras Derneği’ne, programa maneviyatlarıyla büyük katkılar sunan Yoksul Derviş başta olmak üzere, Karacalar Köyü Muhtarı Nurettin Şahbaz’a, tüm hak sanatçılarına ve hak erenlerine teşekkür ediyoruz.

www.belcikahaber.be