Tapmaz:´´Azılı Irkçıların Emirdağ´da Ağırlanması Bizleri Üzmüştür´´.

Belçika’nın  ırkçı Flaman Menfaati (Vlaams Belang) partisinin Gent şubesi’nin Emirdağ ziyareti ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala tarafından ağırlanması sonrası Belçikalı siyasilerden tepkiler gelmeye başladı.

Belçika’nın  ırkçı Flaman Menfaati (Vlaams Belang) partisinin Gent şubesi’nin Emirdağ ziyareti ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala tarafından ağırlanması sonrası Belçikalı siyasilerden tepkiler gelmeye başladı.

Türk kökenli Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, konuyla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Partinin en azılı ırkçılarından olanların memleketinde iyi ağırlanmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi ve bir basın açıklaması yaptı.

Tapmaz açıklamasında:

“Flaman ırkçı partisinin Emirdağ’da ağırlanmasının belki iyi niyetle yapıldığının düşünülebilir; ama inanın  50 yıla yakın bir zamandır Belçika'da  ve özellikle Gent'te yaşayan Türk kökenli vatandaşlarını  bir hayli üzmüştür. Tabii ki; Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için bu ziyaret belki misafirperverlik veya ders verme gibi algılanabilir ama Belçika'da yaşayanlar için olay farklı açıdan algılanmıştır. Özellikle ikinci ve üçüncü neslin hayatı bu ırkçı kişilerin ve zihniyetin sataşmalarına ve hakaretlerine karşı mücadele ile geçmiştir.

Yabancıları lağım faresi olarak gören, camilerimize domuz kafası atan, Almanya'da vatandaşlarımızı diri diri yakan nazizm zihniyetinin yegane savunucuları bu insanların analarımıza, babalarımıza, atalarımıza bizlere ve çocuklarımıza yarım asırdır küfür edip aşağılayan, hayvanların dahi yabancılardan daha çabuk entegre olduğunu savunmaktan geri kalmayan ırkçı oldukları Belçika mahkemeleri tarafından dahi tescillenmiş bu ırkçı partinin en azılılarından olan bu milletvekillerinin Emirdağ’ında ağırlanması o ırkçı partinin yaklaşan yerel seçimlerde kendilerine propaganda malzemesinden başka bir şey değildir. Bu propagandayı Gent'teki yaşayan ve ülkeye ve şehre yıllarca hizmet vermiş ve daha hala da veren Gentli Türklere karşı kullanılacağına hiç şüphe yoktur diye düşünüyorum.

Hem günlük hayatında ve çalışmalarında bu zihniyete karşı mücadele veren bir siyasetçi olarak hem de Emirdağ yöresine mensup birisi olarak bu olay beni ve Gent'teki yaşayan  vatandaşları derinden üzmüştür.” dedi.

Kaynak: www.emirdag.gen.tr