Belçika Türk Öğrenciler Platormu (BETÖP) ve Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi İşbirliğinde ''16. Yüzyılda Avrupa'da Türk Algısı'' konulu bir konferans düzenlenecektir.
Belçika Türk Öğrenciler Platormu (BETÖP) ve Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi İşbirliğinde ''16. Yüzyılda Avrupa'da Türk Algısı'' konulu bir konferans düzenlenecektir.
Bahçeşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakülteltesi Öğretim Üyelerinden Yard.Doç.Dr. Özlem KUMRULAR İspanya'nın Salamanca Üniversitesi'nde tamamladığı doktora tezi konusu olan ve aynı zamanda kitap olarak da basılan çalışması hakkında bir sunum yapacaktır.
Konferans, 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 19.00'da Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.
Özlem KUMRULAR kimdir?
Özlem Kumrular, 1974’te İstanbul’da doğdu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin tarih bölümünde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde yaptı.
XVI. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi, İspanyol ve İtalyan paleografisi, imgebilim, dini ve sosyal çatışmalar, marjinal sosyal gruplar, pikaresk roman üzerine çalıştı.
Halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Özlem Kumrular'ın "Türk İmgesi, Türkler ve Deniz" ve "Muhteşem Kanuni" kitaplarının editörlüğü yanında ''Dünyada Türk İmgesi'', "Avrupa´da Türk Düşmanlığının Kökeni. Türk Korkusu", "Yeni Belgeler Işığında Osmanlı Habsburg Düellosu" gibi yayımlanmış pek çok sayıda kitabı bulunmaktadır.
__________________________ __________________________ _______
Program:
Konu: ''16. Yüzyılda Avrupa'da Türk Algısı''
Düzenleyenler:
- BETÖP (Belçika Türk Öğrenciler Platformu)
- Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi
Konuşmacı:
- Yard. Doç. Dr. Özlem KUMRULAR
Bahçeşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi
Yer: Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Konferans Salonu
Adres: Avenue des Arts no. 46. Kat 2. 1000 Brüksel
Tarih : 22 Aralık 2011 Perşembe
Saat: 19.00
Konferans Dili Türkçedir