Anvers‘de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması nedeniyle çocuklara armağan ettigi ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Anvers şehrinde bini aşkın izleyici katılımıyla büyük coşku icerisinde kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması nedeniyle çocuklara armağan ettigi ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Anvers şehrinde bini aşkın izleyici katılımıyla büyük coşku icerisinde kutlandı.

T.C. Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar’ın ve camilerin de destek verdiği Çocuk Bayramı, Türk Derkenkler Birliği personeli, gönüllüleri ve Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenleri tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla start alan program, Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Vedat Ekmekçi , Türk Dernekler Birliği başkanı Hikmet Çakır, Anvers Belediye Başkan yardımcısı Güler Turan, Federal Milletvekili Meyrem Almacı  ve T.C. Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla devam etti. Aynı zamanda etkinlik ve yaşlılardan sorumlu Hoboken belediyesi mecliz üyesi Yeliz Çitak ve Senator Fauzaya Talhaoui salonda hazır bulundular.Günün yıldızları her zamanki gibi çocuklar oldu. Türk çocuklarının yanı sıra, farklı etnik kökenli çocukların da sahne alması tam anlamıyla Ulusalarası bir bayram havası oluşturdu.

Programa renk katanlar: Alevi Kültür Merkezi saz grubu Türkçe Sınıfı öğrencileri, Academie Muziek en Woord Deurne, Berchem Klavertje Vier Okulu Türkçe sınıfı öğrencilerı ve TAT (Türk Anvers Tiyatosu gurubunun ortaklaşa sergiledikleri tiyatro gösterisi), Hoboken Iz çocuk korosu (Hoboken Hacı Bayram Camii Türkçe sınıfı), Mons Konservatuar öğrencileri, Zuid Mehmet Akif Camii Türkçe sınıfı öğrencilerinden Şiir, Lucerna Saz Ekibi, Hacivat- Karagöz tiplemesi, Piyano ve Gitar resitali, A-Kids, Zeybek gösterisi Lucerna Dans Akademisi.ve aynı zamanda renkli sunumlariyla Oğuz Culha ve Mustafa Campaşalı (2n entertainment) geceye renk katılar.

Baştan sona kadar eğlenceli ve neşeli geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kapanış esnasında ‘Hayat bayram olsa’ adlı şarkıyla küçük büyük herkesi sahnede buluşturdu. Herkesin heyecanla şarkıya eşlik etmesi unutulmaz görüntülere sebep oldu. Program sonunda gençlik derneklerinin gönüllüleri tarafından dağıtılan hediyelerle mutluluklarını daha da pekiştiren çocuklar tam anlamıyla bayram havası yaşadılar. Türk Dernekler Birliği ve tüm çocuklar adına bu organizasyonda emeği geçen ve destek veren başta T.C. Anvers Başkonsolosu olmak üzere, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerine, Camii Derneklerine, Türk Dernekler Birliği’ne bağlı gençlik derneklerinin gönüllülerine ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.