Güzel annelerimizin bu güzel günün anısına, Saint-Josse Belediye başkan yardımcısı Nezahat NAMLI'nın düzenlediği "Anneler günü" 10 ve 11 mayıs Saint-Josse belediyesinin 3 ayrı kreşinde kutlandı. Anneler Günü, ‘Reine Elisabeth’ başta olmak üzere, ‘Kreş Potagère’ ve yeni "Kreş Damla’ da kutlandı.
Güzel annelerimizin bu güzel günün anısına, Saint-Josse Belediye başkan yardımcısı Nezahat NAMLI'nın düzenlediği "Anneler günü" 10 ve 11 mayıs Saint-Josse belediyesinin 3 ayrı kreşinde kutlandı. Anneler Günü, ‘Reine Elisabeth’ başta olmak üzere, ‘Kreş Potagère’ ve yeni "Kreş Damla’ da kutlandı.
Annelerin yoğun ilgisi ve çoçukların neşeli tavırları anneler gününe renk kattı. Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı anneler,N’Anneler Günü’nü kutlayarak, her anneye gül ve dvd hediye etti.
Nezahat Namlı’nın her yıl kreşlerde düzenlediği anneler günü, yoğun ilgi görüyor.
Nezahat Namlı : « Sağlıklı toplumlar sağlıklı nesillerle oluşur »
Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı yaptığı açıklamalarda kreşler hakkında şu bilgileri aktardı :
«Asil ve neoklasik mimari karakterli güzel ve Fransız modeli kreş Nisan 2012 yılında, rue Potagère n°179 da kapılarını açtı.
Saint-Josse-Ten-Noode 'ta olan bu yenilenme, "Plan Kreş" uygulamasının bir parçasıydı.
Bu kreş’te Sekiz hemşire, bir müdür, bir sosyal hizmetler uzmanı, bir ahçı ve bir temizlikçi personnel bulunmakta. Bu binanın inşaat 22 mart 2010’da başladı. Proje gereği kreşin büyütülmesine karar verildi. Öncelikli olarak yeni eklerle 36 tane çoçuk için bölüm oluşturuldu. 3 bölümden oluşan kreşin her katında 12 çocuk bulunmakta.
Projenin mimari ve tekniği, zeminlerin sağlamlığı, merdiven, ve bir dizi güvenlik önlemleri günün şartlarına göre gözden geçirildi. Kamera sistemiyle Anne ve çocuklar rahat bir şekilde görülmekte.
Kreşlerin düzenlenmesinde Ekolojiye öncelik verilmiştir. Yapılan son teknoloji ile ekonomik enerji kullanılmakta. Enerji tüketimini mümkün oldukça aza indirildi. Ekolojik düzenlemeyle bina, eko-yapı modeline dönüştürlmüştür
Tadilatın maliyeti, iç/dıs duvar, zemin, merdiven, çatı, çerçeveleme, iç/dıs duvar açıklıkları, rampalar, korkuluklar, duvar kaplama, tavan, güvenlik, drenaj, su temini, kalorifer, havalandırma, elektrik, asansör, cihaz, ve çeşitli tadilatlar..., toplam maliyet +/- 1.550.314 eurodur. Bunun 500.000 eurosu Bölge sübvansiyonu ile karşılanmıştır.
Rue de Liderkerk’de yapılması planlanan 36 yataklı yeni bir kreşin çalışmaları sürmekte olup, inşaatına 2012-2013 çalışma projesine dahil edilmiştir.
Bölgemizde bulunan özellikle çalışan anneleri rahatlatan bu kreşlerin bölgemizdeki çocuklarımıza son dereceli faydalı olduğunu görmekteyiz. İleriki dönemlerde bu kreşlerimize yenilerini eklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Sağlıklı toplum, sağlıklı nesilllerle mümkün olur. Bu vesileyle bir kez daha tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Çalışmalarımda bana yardımcı olan sekreterim Filiz Mertol’a da çok teşekkür ediyorum » dedi.
Aileler düzenlenen kutlamaların çok güzel olduğunu kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı da Başkan yardımcısı Namlı’ya teşekkür dileklerinde bulundular.