Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Anadolu'da kurtuluş meşalesini yakmak için Sansuna gelişi nedeniyle ilan edilen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik bayramı çeşitli etkinliklerle Belçika'da da kutlanıyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Anadolu'da kurtuluş meşalesini yakmak için Sansuna gelişi nedeniyle ilan edilen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik bayramı çeşitli etkinliklerle Belçika'da da kutlanıyor.
Brüksel Rue Royale'de bulunan La Salle Royale'de kısa adı BADD olan Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği, kısa adı (AKM) Atatürk Kültür Merkezi, kısa (ÇDF) Çağdaş Dernekleri Federasyonu ve kısa adı (TGB) olan Türk Gençlik Birliği gençleri tarafından düzenlenen kutlamada, çeşitli folklorik gösteriler sunulup ve konserlerle coşkulu anlar yaşandı. Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse'de davetlilerle birlikte gençleri bayramlarında yalnız bırakmadı.
TGB Brüksel Başkanı Zehra Gökburun, Yönetim Kurulu üyeleri Özlem İnce, Kadir Yılmaz, Derya Sen ve Aslı Tamer'in birlikte organize ettikleri kutlama programında gençler, her şeye rağmen, bayramımızı kutlayarak, Atatürkün düşüncelerine sahip çıkacağız" dediler.
Çağdaş Dernekleri Federasyonu´nun katkıları ile gerçekleştirilen kutlamada açılış konuşmasını BADD Başkanı Erdoğan Öztemur bir selamlama konuşması yaparak, davetlilerin '19 Mayıs Atatürk!ü Anma ve Gençlik Bayramı'nı kutladı. TGB Brüksel Başkanı Zehra Gökburun´un sunumu ve konuşmaları ile gerçekleştirilen kutlamada ayrıca , Anatolian Arts Müzik Grubu, Anadolu İncileri Müzik Grubu, Sıla Dans Grubu, Medea Kafkas Dans Grubu ve Grup Cemre sahne aldı. Halk sanatçıları Anadolu'ya has kahramanlık türküleriyle davetlileri coşturdular.
Cumhuriyetimizin Kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarınında anıldığı gecede Cumhuriyetin faziletlerini içeren vecizeler dile getirildi. minnetin dile getirildiği kutlamada, davetliler hoş saatler geçirirken, gençlerde bayramlarını kutlamanın sevincini yaşadılar.