Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği (TÖGB) Hollanda Başkanı Eşref Kerküklü, berberindeki Türkmenlerle toplantı gerçekleştirdi.
Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği (TÖGB) Hollanda Başkanı Eşref Kerküklü, berberindeki Türkmenlerle toplantı gerçekleştirdi. Kerküklü, Irak’taki son ve önemli gelişmeleri değerlendirerek Avrupalı Türkmenler adına yaptığı açıklamada aşağıdaki görüşleri dile getirdi:
“Türkmenler, Irak parlamentosunun kararıyla azınlık statüsünden çıkarak, ülkenin asli 3’üncü unsuru olmuşlardır. Şüphesiz bu başarı Irak Türkmen Cephemizin (ITC) başarısıdır.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Sayın Erşet Salihi’yi ve Türkmen milletvekillerini canı gönülden kutluyoruz. Bu mümtaz başarılarının devamını
dileyerek, kan ve canlarıyla davamıza borcu ödenemez bedeller ödemiş olan Iraklı Şehit Türkmen önderlerimiz olan Ata Hayrullah ve Nejdet Koçak’ın devamı olan Erşet Salihi Bey’in yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Önderliği, önderliğimiz; onun davası, Avrupalı Türkmen gençler olarak bizim davamız olduğunun bir kez dahaaltını çiziyorum. Büyük Türkmen milletini kazanılan bu zaferden ötürü tebrik ediyor, önümüzdeki süreçte Telafer ve Tuzhurmatu’nun da il olmasını diliyoruz.” dedi.
Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) gibi geniş tabanı bulunan önemli sivil toplum kuruluşlarının gözlemcilerinin toplantıda bulunmaları ve destek vermeleri dikkat çekerken; Başkan Eşref Kerküklü, Türk toplumuna teşekkür etmeyi ihmal etmedi.



























