BAKAN KIR; "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir"

Badge ve İdeji derneklerinin ortak organizesiyle gerçekleştirilen okul dışında ve tatil günlerinde eğitim verecek olan kurumun site tanıtımı yapıldı.

Badge ve İdeji derneklerinin ortak organizesiyle gerçekleştirilen okul dışında ve tatil günlerinde eğitim verecek olan kurumun site tanıtımı yapıldı.

Badge Derneği'nden Severine Acerbis ile İdeji Derneği'nden Nicole Crama ve Proje Koordinatörü Stephane Aujean, çalışmalarını ve projelerini sinevizyon eşliğinde davetlilere anlattılar.

Bakan Emir Kır, kendisine bağlı Cocof destekli ve okul sonrası çocukların gelişimine katkıda bulunan Badge ve İdeji derneklerinin birlikte uyguladıkları proje ve eğitim ile ilgili konuları ele alan site basın mensuplarına tanıtıldı ve basın mensupları geniş bir şekilde bilgilendirildi.

Kuruluş temsilcilerinin sinevizyon eşliğinde yaptıkları tanıtımda Bakan Emir Kır'da bir konuşma yaparak, "Bu gün burada geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminde farklı bir eğitimin tanıtımına şahit olmaktayız. Badge ve İdeji derneklerinin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan okul sonrası eğitimin çocuklarımız için çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Bakan Kır, "Alanında yeni bir uygulama ile 2,5 ile 12 yaş arasındaki çocuklara Brüksel sınırları içerisinde okul dışında da farklı bir eğitim vereceklerini" açıkladı. Bakan Kır, "Çocuklarımızın gelişimlerine büyük katkı sunacak olan bu proje ile çocuklarımıza okul dışında da sahip çıkmaktayız. Bu eğitim projesinin sanal alemdeki adresini tanıtmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu eğitim ile ilgili tüm bilgileri projenin ortak veb-sitesi olan wwwbruxellestemslibre.be adresinden ulaşılabilinecektir. Bu konuda aileleri daha yakından bilgilendirmek için birde  dergi hazırlandı. Bizlerinde destek olduğu bu dergi kısa sürede ilgili derneklere dağıtılacak. Projeden engelli çocuklarımızda yararlanabileceklerdir. Bu proje aileleri rahatlatacak bir projedir. Projenin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.