Fransa'nın doğusunda bulunan kebap restoranında patlama yaşandı. 12 kişinin ölmesi ve polise yapılan saldırının ardından Fransa 3. şoku yaşadı.
Fransa'nın doğusunda bulunan kebap restoranında patlama yaşandı. 12 kişinin ölmesi ve polise yapılan saldırının ardından Fransa 3. şoku yaşadı.
Fransa'nın doğusunda yer alan Villefranche-sur-Saône'da cami yakınındaki bir restoranda patlama meydana geldi. Fransız Afp ajansı şimdilik can kaybı olmadığını duyurdu.
Olayın dün yaşanan Charlie Hedbo saldırsı ve bu Sabah polise yapılan silahlı saldırıdan sonra yaşanması büyük şok etkisi yarattı. Fransa halkı paniğe kapıldı.
"DOĞAL BİR PATLAMA DEĞİL"
Yerel yetkililer, bunun doğal nedenlerle gerçekleşmiş bir patlama olmadığını ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. Villefranche-sur-Saône Belediye Başkanı Bernard Perrut da olayın dünkü saldırıyla bir bağlantısının olmasından koktuğunu ifade etti.
Dün akşam da Fransa'nın güneyinde yer alan Port-la-Nouvelle'de bir mescide silahlı saldırı gerçekleştirilmişti.
FELAKETLER PEŞ PEŞE GELDİ
Ülkenin en önemli çizerleri dahil 12 kişinin öldürüldüğü saldırının üç şüphelisinden biri teslim oldu, diğer ikisi ise hala aranıyor. Bugün de Sabah saatlerinde Paris'te silahlı bir kişi, trafik polisine ateş açtı. Kadın polisin ölüm kalım savaşı verdiği ve saldırganın kaçtığı gelen bilgiler arasında.