CHP BB Başkanı İsmet Yılmaz: «Merhum Cevat Özdemir insana değer veren gerçek bir dost ve emekçi bir arkadaşımızdı...»

Cevat Özdemir yarın (29 Temmuz2016) Cuma sabahı saat: 10:30'da Chausse de Mons 1070 Anderlecht'te bulunan Alevi Kültür Merkezinde yapılacak cenaze töreni sonrası, defnedilmek üzere Cimetiére de Saint -Gilles (Avenue du Sielence 72, 1180 Uccle'de bulunan mezarlığa götürülecektir.

Belçika Türk toplumunun saygın simalarından olan 1955 Tunceli Doğumlu emekçi ve eski sendikacı Cevat Özdemir vefat etti. Geçirdiği bir hastalık neticesi yaşamını yitiren Özdemir, Eski Belçika Türk işçileri Birliği kurucu üyesi olup, Harun ve Sadık adlı 2 çocuk babasıydı. Özdemir aynı zamanda Belçika Alevi Dernekler Birliğinin'de kurucularındandı.

Cevat Özdemir'in (29 Temmuz2016) Cuma sabahı saat: 10:30'da Chausse de Mons 1070 Anderlecht'te bulunan Alevi Kültür Merkezinde yapılacak cenaze töreni sonrası, defnedilmek üzere Cimetiére de Saint -Gilles (Avenue du Sielence 72, 1180 Uccle'de bulunan mezarlığa götürülecektir.

CHP Belçika Birliği Başkanı İsmet Yılmaz:  «Merhum Cevat Özdemir  insana değer veren gerçek bir  dost  ve emekçi  bir arkadaşımızdı...»

Yılmaz "Merhum Özdemir ile dostluk ilişkilerinin ilk geldiği 1977 yıllarında başladığını ve günümüze kadar devam ettiğin" belirterek, "kadim insana değer veren emekçiden yana birisiydi" dediği Özdemir hakkında düşüncelerini bizlerle şu şekilde paylaştı:

"Değerli Cevat arkadaşım. İnsana değer veren emekçiden yana haksızlığa asla tahammül etmeyen mazlum insanları her fırsatta savunan ve yardımcı olan birisiydi. Merhum 1974 yıllarından beri Türkiye'den gelen tüm işçilere, göçmenlere, özellikle 12 Eylül faşist darbeden sonra gelen tüm insanlara yardım eden birisiydi. Kendisi de emekçi olan Cevat Özdemir 'Belçika Türk İşçileri Birliğini (BTİB) kurarak, Türk işçilerin haklarının alınmasında sendikal ve şahsi mücadelesinde büyük emekler sarfetmiştir. Şahsen ben de onunla mücadelesine ortak olmuş, şahitlik etmiş birisiyim. O bir dava adamıydı.

Merhum, Emeğe her zaman saygı duyan, emeğin mücadelesini veren, Atatürkçü ve sosyal demokrat birisiydi. CHP Birliğimizin de üyesi olan Cevat Özdemir'i kaybetmenin acısını tüm camiamız olarak yaşadık. Merhum Cevat kardeşim'in 'Işıklar içerisinde olması' dileklerimizle tüm ailesine dostlarına akraba ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." 

Belçika Aydın Haber olarak bizler de merhum Cevat Özdemir'e rahmet ve Işıklar içinde uyuma dileklerimizi ifade ederek, tüm ailesine başsağlığı diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com