BAŞKAN KIR'IN ŞAHSINDA BELÇİKA PARLAMENTOSUNA SALDIRILMIŞTIR /Celil GÜNDOĞDU

Dün Belçika Saint Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kır'a yönelik beyaz tozlu tehdit mektubu ile sarsıldı. Zarfın içinden çıkan notta ise, "Arkadaşın Hitler Erdoğan'ın yanına dönmezsen kendine dikkat et" ifadeleri yer almıştı.

Dün Belçika Saint Josse Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Emir Kır’a yönelik beyaz tozlu tehdit mektubu ile sarsıldı. Zarfın içinden çıkan notta ise, “Arkadaşın Hitler Erdoğan’ın yanına dönmezsen kendine dikkat et” ifadeleri yer almıştı.

İlk başta ferdi veya adi vaka gibi görünen bu menfur saldırının arkasındaki ırkçı zihniyetin ferdi mi, örgütsel bir olay mı olduğu yapılacak soruşturmalarda belli olacaktır.

Buradan Başkan Emir Kır’ın şahsında hem Belçika Federal Parlamentosuna hem de Saint Josse Belediye camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bu saldırı Belçika barış ortamına, Belçika’nın hoşgörülü ve multi kültürel yapısına tahammül edemeyen, göçmen kökenlilere yönelik ırkçı bilinçaltının dışa vurumunun sonucudur.

Irkçı fail veya faillerin Belçika barış ortamını sabote etmeye, toplumlarda kin ve nefret yaymaya  yönelik bu menfur saldırısı Başkan Emir Kır’ın şahsında Belçika Türk toplumuna, göçmen topluma ve en önemlisi de Belçika Parlamentosu ve demokrasisine yapılmıştır ve asla kabul edilemez.

Avrupa’da yükselen İslamafobi ve Irkçılık anlayışı ve saldırıları Avrupa’nın özgürlükçü ruhunu ve barış ortamını tehdit ediyor. Belçika demokrasisi bu tür saldırılarla prestij kaybetmekle.

Belçika’daki bu tür ırkçı saldırılarla Belçika’da yaşayan tüm toplumlar, etkin bir şekilde mücadele etmelidir. Siyasiler başta olmak üzere, sendikalar, sivil toplum kuruluşları Irkçılıkla ilgili top yekun bir mücadele başlatmalıdırlar.

Geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerin demokrasileri darbelerle, gelişmiş ülkelerde ise demokrasiler ırkçıların saldırılarıyla tehdit altında kalmakta.

Demokrasiler, barış ortamlarının sigortası olduğundan tüm yönetici ve vatandaşların her türlü dini, ırkçı saldırı ve teröre karşı Belçika Demokrasisini korumak görevi olmalıdır.

Kültürler okyanusu olan Belçika’da barış gemisinde bulunan tüm toplumlar geminin su almaması için birlikte mücadele etmelidir. Allah korusun gemi su aldığında, herkesin yaşamı tehdit altında olur.

Biz Belçika’da yaşayan göçmen kökenli Belçikalılar olarak bu güzel vatanın huzur ve barış ortamının korunması için ırkçı saldırıların provokatör ve tahriklerine asla kapılmadan, toplumsal barış içindeki yaşama sorumluluğumuzu hassasiyetle koruyacağız. Belçika adaletine güveniyoruz.

Biz çok iyi biliyoruz ki ırkçı saldırıların en büyük panzehiri kardeşlik, hoşgörü  ve barış ortamıdır.

Bu duygularla gönlünüzden ve dilinizden barış, kardeşlik ve sevgi sözcükleri eksik olmasın.

www.belcikaaydinhaber.com