CHP, İYİ Parti, SP ve DP milletvekilliği seçimleri için kendi arasında anlaştığını duyurdu. Partiler seçime ittifak halinde girecek.
~~CHP, İYİ Parti, SP ve DP milletvekilliği seçimleri için kendi arasında anlaştığını duyurdu. Partiler seçime ittifak halinde girecek.
~~Gelen son dakika açıklamasına göre, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti yalnızca milletvekilliği seçimleri için ittifak yapma kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek. Partilerin perşembe günü resmi açıklama yapması bekleniyor.
~~İTTİFAKIN İSMİNE LİDERLER KARAR VERECEK
Dün gazeteci İsmail Saymaz’ın ittifak için açıkladığı “Demokrasi İçin Milli Birlik” veya “Demokrasi İttifakı” isimleriyse ittifak ismi olarak netlik kazanmadı. İttifakın ismi 4 parti liderinin ortak kararıyla belirlenecek.
BU HABERİ İLK OLARAK BAŞARILI GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ DUYURDU
Gazeteci İsmail Saymaz’dan flaş iddia: 4 parti uzlaştı
Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'den gelen teklif üzerine, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP'nin ittifak yapacağını ve seçime birlikte gireceklerini iddia etti. Saymaz ayrıca, bu ittifak için isim arayışlarının da başladığını söyledi.
~~KRT’den Çağlar Cilara’ya konuşan gazeteci İsmail Saymaz, flaş bir iddia öne sürdü. Saymaz, katıldığı programda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ittifakta anlaştığı iddiasını dile getirdi.
~~İTTİFAK İÇİN İKİ İSİM ÜZERİNDE DURULUYOR
İsmail Saymaz’ın iddiasına göre, bu ittifakın isminin, “Demokrasi İçin Milli Birlik” veya “Demokrasi İttifakı” olması bekleniyor.