Büyükelçi Dr. Hasan ULUSOY'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

~~TC Brüksel Büyükelçiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, pandemi koşulları nedeniyle, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanan çok şenliği etkinliğiyle kutladı.

~~TC Brüksel Büyükelçiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, pandemi koşulları nedeniyle, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanan çok şenliği etkinliğiyle kutladı.

24 Nisan Cumartesi günü yapılan etkinlikte KKTC, Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkelerin çocuklarının da şarkıları sahnelendi. Anılan ülke temsilcilerinin de katıldığı  ve 20 civarı performansın izlendiği  etkinlikte yaptığı konuşmada TC Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, şunları söyledi:

23 Nisan her açıdan bizler için çok anlamlı bir gün.

101 yıl önce ülkemizde daha işgalci güçlere karşı  kurtuluş savaşımız sürerken  ulusal egemenliğimizi kurumsallaştırdığımız   gün bu gün. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

İstiklal savaşımızı zaferle kazanıp Cumhuriyetimizi kurduktan sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te  '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir.

Bu tarihten 5 yıl sonra da 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.   Çocuklar geleceğimiz. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram bizde.

Bu vesileyle, Atamızı ve silah arkadaşlarını  bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şadolsun.

Ülkemiz bu bayram vesilesiyle tüm dünya çocuklarını biraraya getirmeye özen gösteriyor.  Dünya çocukları arasında dostluk ve birlikteliği korumak ve böylece ortak geleceğimizi daha iyi inşa etmek hepimizin ortak amacı olmalı.  Ülkelerarası barış ve huzurun yolu yarının  büyükleri olan çocuklarımızdan geçiyor.

Geçmişin acıları, nefret duyguları üzerinden gelecek inşa edilemez. Çocuklarımızı,  mutluluk  ve karşılıklı  sevgi ve saygı dolu bir yaşam için yetiştirmeliyiz.

Maalesef bunun tam tersi anlayışların hala birçok toplum ve devlette geçerli olduğunu üzüntüyle görüyoruz. Tek taraflı tarih anlatılarıyla, geçmişte yaşananları dış politika çıkarları için kullanmak  kınanması gereken bir durum. Ancak, bunlar bizi, birbirine saygı temelinde dostluk içinde birlikte yaşama çabalarımızdan alı koymayacak. Bu konuda,  geleceğimiz olan  çocuklarımıza güveniyoruz.

Bugün burada aralarında KKTC’li, Azerbaycanlı ve Kazakistanlı da olmak üzere  birçok çocuğumuz birçok dilde şarkılar söyleyecekler, eğlenecekler.  Hepimizin bayramı kutlu olsun.