Türkmenistan vatandaşlarını Ukrayna'dan tahliye ediyor

~Ukrayna'da bulunan Türkmenistan vatandaşları ülkeye getirilmektedir. Türkmenistan havayolları tarafından organize edilen charter seferi ile ilk kafile ülkeye güvenli bir şekilde getirildi. Türkmen vatandaşlarının güvenli bir şekilde getirilmesi için ilgili diplomatik kurumlar ile anlaşma sağlanmıştır.

~Ukrayna’da bulunan Türkmenistan vatandaşları ülkeye getirilmektedir. Türkmenistan havayolları tarafından organize edilen charter seferi ile ilk kafile ülkeye güvenli bir şekilde getirildi. Türkmen vatandaşlarının güvenli bir şekilde getirilmesi için ilgili diplomatik kurumlar ile anlaşma sağlanmıştır.

Bunun sonucunda, bugün sabah Romanya’nın Bükreş şehrindeki uluslararası havalimanından Türkmen vatandaşlarını taşıyan uçak Uluslararası Türkmenabat havalimanına iniş yaptı. Türkmenistan havayolları tarafından organize edilen T5 3286 sayılı sefer ile 282 Türkmen vatandaşı ülkeye getirildi. Türkmen vatandaşlarının tahliyesi için ülkenin diplomatik servisleri tarafından bütün imkanlar seferber edildi.

Ukrayna’dan tahliye edilen vatandaşlarının arasında kadınların da olduğu belirtilmektedir.

Ukrayna’da Türkmenistan vatandaşlarının tahliyesi devam edecek. Bu çalışmalarının uygun şekilde yürütülmesi Türkmenistan Hükümeti’nin kendi vatandaşları hakkında her zaman ilgilendiğinin başka bir kanıtıdır.

Uluslararası Atavatan Türkmenistan dergisinin www.atavatan-turkmenistan.com internet sitesinde yayınlanan Türkmenistan ilgili haberler, yarışmalar, ihaleler, uçak seferleri ve diğer haberlerden haberdar olmak istiyorsanız, mobil uygulamasını aşağıdaki linke tıklayarak indirebilirsiniz.