~~Türkmenistan Ukrayna'daki vatandaşlarının tahliyesini sürdürüyor

Türkmenistan 14 Mart 2022 tarihinde Ukraina'da kalan vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirdi. Dün sabah Varşava-Türkmenbaşı uçak seferini gerçekleştiren Türkmenhavayolları Ajansı'nın Boeing uçağı ile Ukrayna'da devam eden olaylar nedeniyle Polonya'ya geçen vatandaşların Türkmenistan'a getirilmesi organize edildi.

Türkmenistan 14 Mart 2022 tarihinde Ukraina’da kalan vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirdi. Dün sabah Varşava-Türkmenbaşı uçak seferini gerçekleştiren Türkmenhavayolları Ajansı’nın Boeing uçağı ile Ukrayna’da devam eden olaylar nedeniyle Polonya’ya geçen vatandaşların Türkmenistan’a getirilmesi organize edildi.

Daha doğrusu diplomatik servislerin koordineli çalışması sonucunda, TUA-3271 özel seferi ile Türkmenistan’ın 251 vatandaşı Uluslararası Türkmenbaşı havaalanında sıcak karşılandı. Türkmen vatandaşlarının ülkesine getirilmesi ile ilgili tüm hizmetler devlet tarafından gerçekleştirilerek, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde ülkeye dönmeleri için gerekli olan tüm imkanlar seferber edilmiştir.

Bahsedilen vatandaşlar arasında, çoğunluğu öğrenci olmak üzere ülkenin bütün vilayetlerinden olan vatandaşlar yer almaktadır. Ülkeye gelen vatandaşlar karantina süresi sona erdikten sonra ailelerinin yanına dönecekler.

İnsan haklarını ilk sıraya koyan Türkmenistan, “Devlet insan içindir” sloganını bir kez daha kanıtladı. Daha önce de belirtildiği gibi, 10 Mart 2022 tarihinde özel uçak seferi ile Romanya’dan 282 Türkmenistan vatandaşı getirilmişti.