SAINT JOSSE KARNAVALI RENKLİ KÜLTÜR VE SESLERLE BÜYÜK COŞKUYA SAHNE OLDU

~~Brüksel'in şirin yerleşim yerlerinden olan Saint Josse multi kültürel yapısı ile dillere destan bir bölgedir. Hoşgörü, sevgi, saygı ve ortak yaşam kültürüyle örnek bir merkezdir.

~~Brüksel’in şirin yerleşim yerlerinden olan Saint Josse multi kültürel yapısı ile dillere destan bir bölgedir. Hoşgörü, sevgi, saygı ve ortak yaşam kültürüyle örnek bir merkezdir.

Bu güzel merkezin hizmet verdiği belediye halkıyla bütünleşmekte, birlik ve beraberliğiyle de diğer bölgelere örnek teşkil etmekte.

Saint josse belediyesinin çalışkan ve başarılı başkanı Emir KIR, adeta Saint Josse halkıyla bütünleşmiş ve halkın gönlüne taht kurmuş birisi olarak, her şartta ve her yerde halkının önünde olmakta.

Yaptığı başarılı çalışmaları,  kabinesiyle birlikte, yerelle bütünleşme anlayışıyla yönetimi ve hizmetleri zaman zaman Belçika Ulusal ve yerel basınında da yer almakta ve takdirle karşılanmakta.

Saint Josseli’lerin Karnaval hasreti bitiyor…

60 yıl düzenlenen ve uzun bir ara verilen Saint josse Karnavalı bu sene açılışla tekrar halkla buluştu. Place Rogier’de çeşitli ulus ve kültürlere mensup folklör ve gösteri katılımcıları renkli giyisileri, yerel müzikleri ve danslarıyla bir araya gelerek, açılış sonrası, kortej yürüyüşünde  yer alarak yürüdüler.

Başta Belçika olmak üzere Türkiye, Cezayir. Fas, Romanya, Bulgaristan, Filistin, Meksika, onlarca sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği karnaval başkan Emir Kır, başkan yardımcıları ve kabine üyelerinin birlikte yürüyüşüyle start aldı. Yürüyüşe katılan 500’ü aşkın çocuk, genç ve yaşlı kişilerin geleneksel giyisileri ve yerel danslarıyla, Brüksel’de adeta Gökkuşağı renkleri oluşturdular.

Başkan Emir Kır ve kabine üyeleri mahalle sakinlerini selamlayarak, yürüyüşe katılanlarla sıcak bir şekilde ilgilendiler . Yürüyüş  Place Rogier’de başlayıp, Place Houvaert’te’de son buldu. Binlerce kişinin coşkuyla izlediği Karnaval’da çocuklara şeker ve konfetler atıldı.

Havanın güzel oluşu ve uzun bir süre Pandemi nedeniyle bunalan insanların tekrar eski yaşama dönerek, birlikte coşku yaşamaları görülmeye değerdi.

Bu Karnaval’ın devamında yarın Saint Josse Place Houwaert’te yarın saat: 13,00’den itibaren, çeşitli sanatçılar sahne alarak, geç saatlere kadar,  halka konserler verecektir.

Bu güzel organizasyondan dolayı ‘Belçika Aydın haber’ olarak, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın şahsında tüm ekibini ve katılımcıları tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com