~~CHP BELÇİKA BİRLİĞİ GENÇLERİNDEN "˜COŞKULU 19 MAYIS BAYRAM KUTLAMASI'

"˜19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamaları çerçevesinde, CHP Belçika Birliği Gençlik Kolu Başkanlığı, Brüksel CHP BB lokalinde coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.

‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlamaları çerçevesinde, CHP Belçika Birliği Gençlik Kolu Başkanlığı, Brüksel  CHP BB lokalinde coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.

Kutlamaya Atatürkçü gençler yanında kalabalık  davetli ve aileler de katıldı.  Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Döne Sönmez ve STK Temsilcilerinin de katıldığı kutlamada, Şehitler ve gaziler başta olmak üzere, Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ardından, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasında gençler günün anlam ve mnemini belirterek, birlikte Atatürk’ün Gençliğe hitabesini hep birlikte okudular. Atatürk ve 19 Mayıs ile ilgili sinevizyo ardından CHP Genel başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun görüntülü mesajı dinlendi. Başkan Kılıçdaroğlu Yurt Dışı temsilcilikleri ve gençlerin bayramını kutladı. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü gençlere güvendiğini ifade ederek, değişimi gençlerimizle birlikte gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

Gençlerin şiirler okuyup, Zeybek oyunları görülmeğe değerdi. Gençlerin ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Gençlik olarak ‘Atamızın izindeyiz’, ‘Değişim bizimle gerçekleşecek’ diye seslendiler.

CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk “Atatükçü gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır”

Başkan Bulduk konuşmasında: “Öncelikle gençlerimizin hazırladıkları bu güzel programa teşrifinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi anıyor, kurdukları Cumhuriyetimize her zaman her yerde sahip çıkacağımızı belirtmek isterim. Atatürk’ümüzün emanet ettiği Cumhuriyetimizin emanetçisi olan tüm gençlerimize teşekkür ediyor, onların da bayramlarını kutluyorum.

Ülkemiz saray rejimi nedeniyle zor günler geçirmekte. Ancak Genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi umutsuzluk yok, umut var. Partimiz Maltepe’de bugün yüzbinlerin  katılımıyla Kılıçdaroğlu’nun şahsında demokratik bir gösteri gerçekleştirdi. Gerçekleşen mitingde başkanımız ‘değişimi gençlerle ve kadınlarımızla’ yapacağız ifadelerine yürekten katılıyorum. En geç bir yıla kadar değişimi hep birlikte gerçekleştirerek, huzurlu günlere ereceğiz. Tabi ki aşkla ve çalışmakla bunu yapacağız” dedi.

Türk mutfağından hazırlanan ikramlarla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com