Avrasya Ekonomi Zirvesinin 25. Yılının kutlayan Marmara Vakfı, Emir Kır "˜ı onur madalyasıyla ödüllendirdi

Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır katıldığı Avrasya Ekonomikl zirvesinde 'Onur Madalya'yla ödüllendirildi.

Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır katıldığı Avrasya Ekonomikl zirvesinde 'Onur Madalya'yla ödüllendirildi.

Gerek Brüksel Bölge Bakanlığı döneminde, gerekse Belediye Başkanlığı ve Federal Milletvekilliği döneminde, 'Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak sunumlarıyla katkı vermiş, birçok Belçikalı üst düzey yöneticinin zirveye katılımı ve tanımasını sağlamıştır.

1985 yılında “diyalog ve barış” ilkeleri üzerine kurulam Marmara Vakfı , Avrasya Ekonomi Zirvesinin bu yıl 25. sini İstanbul’da düzenliyor.

Marmara Vakfı yönetimi, refah olmadan barışın olamayacağına, refahın da ülkeler arası iyi ilişkiler, diyalog ve ticaretin artırılmasıyla gelişeceğine inanmaktadır; bu amaçla, çeşitli

ülkelerden, bilim adamları, başbakan, bakan, belediye başkanı düzeyinde birçok kanaat önderini bir araya getirerek ekonomi zirvesini düzenliyor.

Ödülünü Moldova eski Cumhurbaşkanı Petru Luchinski’den alan Başkan Emir Kır, çok mutluydu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“Bugün Marmara Vakfı tarafından 25. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Onur Madalyası almaktan büyük bir mutluluk duydum.

Bu ayrıcalığı, Moldova eski Cumhurbaşkanı Sayın Petru Luchinski, Marmara Grubu Vakfı üyesi Sayın Serhat Tabanca ile paylaşmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

*************************

~Belçika Aydın Haber olarak, Belçika Türk Toplumunun gururu olan Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Sayın Emir Kır'ı aldığı 'Onur Madalyası'ndan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.