Brüksel'in Çiçek Halısı Grand-Place'de sizi bekliyor

İki yıl aradan sonra Çiçek Halı, bugün 12 Ağustos 2022 Cuma gününden itibaren Brüksel'deki Grand-Place'in parke taşlarını nihayet kaplıyor. Hayran olmak için acele edin!

İki yıl aradan sonra Çiçek Halı, bugün 12 Ağustos 2022 Cuma gününden itibaren Brüksel'deki Grand-Place'in parke taşlarını nihayet kaplıyor. Hayran olmak için acele edin!

Bu kadar ! Çiçek Halı, 15 Ağustos'a kadar dünyanın en güzel meydanında ikamet etti. 50. yıldönümünü kutlamak için, 2022 halısı, 1971'de yapılan ilk halının yeniden yorumlanmasıyla sembolize edilen köklerine gerçek bir dönüş. Bu 4 çiçekli günü kaçırmayın. Bu arada, Brüksel yaz etkinliğinin bu 22. baskısının ilk fotoğraflarını aşağıda keşfedin.

“Çiçek Halı hem turistler hem de Brüksel sakinleri için yazın kaçırılmayacak bir etkinliği haline geldi. Brüksel Kültür, Turizm ve Büyük Etkinliklerden Sorumlu Meclis Üyesi ve kar amacı gütmeyen dernek Tapis de Fleurs Başkanı Delphine Houba, "Bu eşi benzeri görülmemiş geçici yaratım sayesinde dört gün boyunca parlayacak olan Grand-Place'e dönüşünü dört gözle bekliyorum" diyor. .Brüksel'den.
Brüksel Şehri Ekonomik İşlerden Sorumlu Alderman Fabian Maingain, “Bu, Brüksel'deki mağazalar ve yiyecek-içecek hizmetleri için bu önemli uzun hafta sonu boyunca ziyaretçi akışını sağlayan, Brüksel'in turistik çekiciliğinde önemli bir olaydır” diye ekliyor.

~2022 Çiçek Halı hakkında bilmeniz gereken 5 şey

1- Halının çiçek efsanesi Oudenaarde'de başlıyor. O gün, iki Brüksel meclis üyesi, Bayan Van Den Heuvel ve Bay De Rons, Flaman şehrine bir gezide. Binlerce çiçekten oluşan muhteşem bir halı keşfederler. İki belediye yetkilisinin kafasında hemen bir fikir filizlendi: Brüksel'in Çiçek Halısı da olmalı. Ertesi yıl, bunu gerçekleştirmek için arabalarını boşaltacak olan Etienne Stautemas'ın önderliğinde Grand-Place'de çiçek açtı. Evet... O zamanlar dünyanın en güzel meydanı otopark olarak kullanılıyordu!

2- 1971 halısının adı şuydu: Arabeskler. Arabesk, stilize edilmiş, tekrarlanan ve sanatsal olarak iç içe geçmiş bitkilerden yapılmış bir süslemedir. Onları tüm çiçek halılarında kullanan Etienne Stautemas'ın ticari markasıydı. Kahramanlık çağında, kalın kartondan kesilen ve binlerce kez taşınan arabesk bir " parça " kullanılır, gerekli 20 cm'yi ölçmek için başparmak ve serçe parmak arasındaki boşluk kullanılarak binlerce kez taşınırdı. O zamandan beri, teknikler muazzam bir ilerleme kaydetti, ancak Etienne Stautemas'a saygıyla, 2022'nin yeniden yorumlanması bu 20 cm'lik mesafeyi korudu.

3- 2022 halısı için 140.000 çiçeğe eşdeğer 464 m2 begonya ve 225.000 çiçeğe eşdeğer 563 m2 yıldız çiçeğine ihtiyaç vardı. Ayrıca, halının kenarlarını kenetlemek için tamamen doğal, ekolojik ve bitkisel boyalarla renklendirilmiş 508 m2 ağaç kabuğu ve yaklaşık 88 m2 çim rulosu aldı. 1971'de çim ruloları veya renkli ağaç kabuğu yoktu. Bu nedenle tasarımcılar, şiddetli bir fırtınanın ne yazık ki kısmen götürdüğü kesilmiş otları kullanmışlardı.

~4- Çiçek Halının kurulum hazırlığı birkaç güne yayılmıştır. Çiçeklerin döşenmesi sadece açılış gününde gerçekleşir. D-Day'de, goblenin gerçek boyutlu çizimi, büyük bir organik pamuklu kanvas üzerinde doğal pigmentler kullanılarak yeniden üretilir. Ardından, eşit sayıda uzun süreli ortağımız AVBS (Flaman süs bitkisi yetiştiricileri ve yeşil alan sağlayıcıları derneği) ve Uluslararası Geçici Sanat Komisyonu'ndan yüzlerce gönüllü, özenle seçilmiş binlerce çiçeği kullanarak bu devasa çizimi "renklendirdi". renkler. Bu geçici sanat eserini yaratmaları 6,5 saat sürdü. Yarın, 13 Ağustos, saat 9'da, Uluslararası Komisyon'dan bir delegasyon, Hôtel de Ville'deki Salle des Mariages'de minyatür bir çiçek halısı da oluşturacak.

5- 1971 halısı ağırlıklı olarak begonyalardan oluşuyordu. Ancak yıllar geçtikçe bu çiçek nadir hale geldi. Bugün, bu türün sadece 4 büyük üreticisi kaldı, bu da tasarımcıların diğer çeşitlerle daha fazla çalışmasına neden oldu. Bu yıl, her zamanki begonya ve dahlialara ek olarak, saksıdaki krizantemler ve euonymus (Japon iğ ağaçları) Brüksel'deki Grand-Place'i süsleyecek. Bu iki tür aynı zamanda uluslararası üne sahip Belçika çiçekleri ve süs bitkileri üretiminin mücevherleridir. Çiçekçiler ve fidancılara bir övgü olarak, etkinliğin yeni ortağı VLAM'ın (Flaman Tarımsal Pazarlama Ofisi) halının üzerinde görünen 2 “We Grow your way” logosunu çevreliyorlar.

~Uygulamada: "Arabesques 2022" Çiçek Halı - Grand-Place de Bruxelles

Grand-Place'e giriş ücretsizdir. Sadece belediye binasının balkonuna (halının panoramik görüntüsü) giriş ücretlidir. Biletler vezneden veya flowercarpet.be üzerinden kişi başı 7 €'dan alınabilir (10 yaşına kadar çocuklar için ücretsiz).

12 Ağustos:

13:00: Paspasın döşenmesinin sonu.
15:00: Belediye Binasının halka açılması, 17:30'a kadar.
22:00: Ses ve ışık gösterisi ile açılış töreni.
13, 14 ve 15 Ağustos:

13 Ağustos sabah 9'dan itibaren: çiçek sanatçılarından oluşan uluslararası bir heyet, Hôtel de Ville'deki Salle des Mariages'de minyatür bir çiçek halısı oluşturacak.
13, 14 ve 15 Ağustos, 10:00 - 22:00: Balkondan halının panoramik manzarası için Belediye Binasının açılması (son giriş 21:30).
13, 14 ve 15 Ağustos, 21:30 - 23:00 (her 15 dakikada bir): ses ve ışık gösterileri.
Daha fazla bilgi: http://www.flowercarpet.be
Basın kişileri:
ASBL Brüksel Çiçek Halısı – press@flowercarpet.be

Karel Goethals - +32 (0)485 82 96 52 & Doris Forster - +32 (0)477 85 02 40

Basın odası: https://flowercarpet.prezly.com "‹