MEVEDDET GECESİNDE GÖNÜLLER "˜EHLİBEYT MUHABBETİNDE' BULUŞTU...

Kısa adı AKD VZW olan "˜Anadolu Kültür Derneği'nce Brüksel'de organize edilen "˜Meveddet Gecesi'nde tüm gönüller "˜Ehlibeyt Sevgisinde' buluştu. Meveddet: "Dostluk, Sevgi, Muhabbet ve sevmek" demektir.

Kısa adı AKD VZW olan ‘Anadolu Kültür Derneği’nce Brüksel’de organize edilen ‘Meveddet Gecesi’nde tüm gönüller ‘Ehlibeyt Sevgisinde’ buluştu. Meveddet: “Dostluk, Sevgi, Muhabbet ve sevmek” demektir.
Brüksel’de düzenlenen programda Emirdağ Karacalar Köyü eski Muhtarı, ‘Kırmızı Muhtar’ lakaplı Nurettin Şahbaz, Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz ve ‘Ehlibeyt Ozanı’ Yoksul Derviş’in manevi önderliklerinde gerçekleştirilen programa, T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Walonie ve Brüksel Milletvekili Sadık Köksal, Brüksel Milletvekili Hasan Koyuncu, Siyasiler, STK Başkanları, Temsilcileri, Sanatçılar, İşadamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.
Program Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı. Program Kuran’da Ehlibeyt ve güzel ahlakla ilgili ayetlerin okunmasıyla devam etti.
Daha sonra ‘Ehlibeyt Aşığı’ Yoksul Derviş sahne alarak, sazı ve sözüyle davetlileri selamlayarak, ‘Hoş geldiniz Erenler’ dedi.
Prof Dr. Kamil Sarıtaş, ‘Aile ve toplumda kadının rolü’ adlı konuşması ilgiyle dinlendi. Kuran’da zikredilen İslam Kadın şahsiyetlerinin yaşamlarından kesitler sunan Sarıtaş “Hz. Hatice, Hz. Meryem, Hz. Asiye, Hz. Fatıma ve İslam kadın şahsiyetleri” hakkında bilgiler aktardı. İslam’da Kadın’ın yeri hakkında Ayet ve Hadislerle açıklamalarda bulundu. Erenler Orkestra gurubunun ‘Yoksul Derviş’in türküleri ve deyişlerini sazlarıyla çalıp, söylediler.
İslam kitabı Kuranı en iyi anlayan ve açıklayan hatta yaşamlarına yansıtan Ehlibeyt şahsiyetlerinin anlatıldığı, onların Manevi şahsında kalplerine ‘Ehlibeyt mayası’ çalan tüm davetliler, programın maneviyatından büyük haz aldılar. Davetlilere ikramlarla program sona erdi.
‘Belçika Aydın Haber’ olarak böylesi güzel bir programa imza atan başta ‘Anadolu Kültür Derneği’ yönetimine, Ehlibeyt öğretisini günümüzde yaşatan ‘Bacı Sultan Sevdalıları’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sevgiyi, hoşgörüyü ve saygıyı yaşatan ve yayan herkesten Allah razı olsun.