"9. Türkiye Bilgi Yarışması" için Basın Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Başarılı Radyo sunucusu Sedat Gökçe'nin fikriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen, "˜Türkiye Bilgi Belçika Yarışması'nın dokuzuncu finali için Yeni Eğitim Müşaviri Hümeyra Altıntaş Kıran ve GOLD FM'de Program yapımcısı Sedat Gökçe, Büyükelçilik şehit Diplomat Dursun Aksoy salonunda basına bilgi verdiler.

Başarılı Radyo sunucusu Sedat Gökçe’nin fikriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen,  ‘Türkiye Bilgi Belçika Yarışması’nın dokuzuncu finali için Yeni Eğitim Müşaviri Hümeyra Altıntaş Kıran ve GOLD FM’de Program yapımcısı Sedat Gökçe, Büyükelçilik şehit Diplomat Dursun Aksoy salonunda basına bilgi verdiler.

EĞİTİM MÜŞAVİRİ HÜMEYRA ALTINTAŞ KIRAN : “BU TÜR YARIŞMALAR ÇOCUKLARIMIZ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

İlk olarak konuşan T.C. Eğitim Müşaviri Hümeyra Altıntaş Kıran : “Bildiğiniz gibi ben yeni Eğitim Müşaviri olarak atandım. Öncelikle sizlerle tanışmamdan dolayı, çok mutluyum. Gold FM ve Büyükelçiliğimiz  Eğitim Müşavirliğimizin  geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl dokuzuncusunu yapacağımız ‘Türkçe Bilgi Yarışması’ hakkında sizleri bilgilendirme adına bu toplantıyı düzenledik.

Amacımız hem Türkçemize katkıda bulunmak, hem de öğrencilerimizi bilgilendirmektir. Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının Türkçe’yi etkin bir şekilde öğrenebilmeleri ve Türk kültürünün temel unsurlarını tanımaları hedefi doğrultusunda Milli Eğitim bakanlığımızca görevlendirilen Öğretmenler tarafından zaten hali hazırda çeşitli okullar, vakıflar ve dernekler bünyesinde Türkçe ve Türk Kültürü Derslerimizi vermekteyiz.

Türkçe’mizi tanıtma ve kullanma anlamında zaman zaman Müşavirliğimiz çeşitli etkinliklerde düzenlemekte. Bugün bu arada birlikte olmamızın vesilesi olan geleneksel olaral yaklaşık 11 yıldır düzenlenmekte. Ancak, Pandemi kuralları gereği iki yıl ara verilen Sedat Gökçe’nin hazırlayıp, sunduğu ve GOLD FM’in katkılarıyla, Eğitim Müşavirliğimizin organizesiyle, bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz ‘Türkçe Bilgi Yarışması’nın yer tarih ve saatini duyurma amaçlıdır.

3 Haziran 2023’de saat 14:00’de Avenue de L’Yser 1040 adresdeki ‘TOBB Temsilcilik Salonu’nda gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Bilgi Belçika Finali’ yarışma programına bölge okullarımızda yapılan elemeler sonucu gruplar katılacaktır. Bu programımıza tüm halkımız davetlidir” dedi.

PROGRAMIN FİKİR BABASI SEDAT GÖKÇE : “AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI TÜRKÇE OLARAK BİLGİLENDİRMEKTİR”

 Gold FM’de ‘Esen kalın programı yapımcısı ve ‘Türkçe Bilgi Yarışması’ fikir babası Sedat Gökçe ise, Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan yarışma ile ilgili teknik bilgileri aktararak, tüm halkı yarışmayı izlemeye davet etti. Gökçe “Amacımız Çocuklarımıza güzel Türkçemizi iyi kullanmayı ve Türk Kültürü hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır” dedi.