BEL-DOST›TAN MUHTEŞEM BİR KONFERANS «SAĞLIKLI VE AKTİF YAŞLANMA»

Kısa adı Bel-Dost olan ‘Belçika-Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’, Brüksel Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde muhteşem bir bilgi tazelendirme konferansına imza attı.

Kısa adı Bel-Dost olan ‘Belçika-Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’, Brüksel Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde muhteşem bir bilgi tazelendirme konferansına imza attı.

Doktor Elçin Özalp sinevizyon eşliğinde ‘Sağlıklı ve Aktif Yaşlanma’ başlıklı muhteşem bir konferansr sunumu gerçekleştirdi.

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu toplantı salonunda gerçekleştirilen konferans’da Eş Başkanlar Yaşar Tümbaş ve Eser Baysal’ın yönetim kurulu üyeleriyle davetlilerini karşıladığı programa, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Muavin Konsolos Cüneyt Erkılıç, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, Duayen Halk Sanatçısı İsmail Erdoğdu, Kültür Bakanlığınca tanınan Şair Kamil Sayın, Turkish lady Başkanı Derya Aliç, Belçika Türk Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Yeliz Karaca, Sanatçılar Ozan Aktaş,  Aydın Malkoç, Mizah Yazarı Erdinç Utku, Gazeteci Serpil Aygün, STK Temsilcileri, iş adamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Bel-Dost Eşbaşkanlarından kurucu Başkan Yaşar Tümbaş, Kurucu Eş Başkan Eser Baysal ile birlikte davetlileri selamlayarak, katılımlarından dolayı başta Başkonsolos Umut Deniz’e, Doktor Elçin Özalp ve tüm davetlilere ‘teşekkür’ ettiler.

Kurucu Başkan Tümbaş, Derneğin amaçlarını anlatarak, “Kıdemli büyüklerin yaşamlarını huzur içerisinde geçirebilecekleri ‘Yaşam Evleri projelerinin olduğunu bunun hayata geçirilmesi için yöneticilerden destek beklediklerini” ifade etti.

Başkonsolos Deniz ise, yaptığı konuşmada ‘Kısa adı Bel-Dost olan ‘Belçika-Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’nun düzenlediği bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün siz değerli kıdemli vatandaşlarımızla birlikte, Sayın Doktor Elçin Özalp’ın vereceği ‘Sağlıklı ve Aktif Yaşlanma’ ile ilgili bilgilendirici bir konferansı dinlemenin mutluluğunu yaşayacağız.

Biz Kıdemli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerinin önemini biliyor, onların her konuda sorumluluğumuz alanlarında yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bu güzel organizasyonunu düzenleyen Başkanlar Sayın Yaşar Tümbaş, Sayın Eser Baysal ve Yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Sağlıklı ve Aktif Yaşlanma’ ile ilgili bir saatlik Konferans’ta Doktor Elçin Özalp çok önemli mesajlar verdi. Soruların cevaplandırdığı konferans davetlilerce çok olumlu karşılandı. Davetliler yetkililerden bu tür konferansların devam etmesi yönünde isteklerde bulundular.

Şair Kamil Sayın’ın günün konusu ile ilgili okuduğu şiir davetlilerce alkışlarla karşılandı.

Verilen resepsiyonla program sona erdi.

Belçika Aydın haber olarak Bel-Dost Yönetimini düzenledikleri bu güzel Konferans’tan dolayı çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com