TECRÜBELİ SİYASETÇİ SAİT KÖSE AKTİF SİYASETE TEKRAR DÖNÜYOR

Brüksel’in ikinci büyük Belediyesi olan Schaerbeek Belediyesin’de uzun yıllar Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Tecrübeli siyasetçi Sait KÖSE, siyasete verdiği aranın ardından, Vatandaşların talebi üzerine tekrar aktif siyasete dönme kararı aldığını açıkladı.

Brüksel’in ikinci büyük  Belediyesi olan Schaerbeek Belediyesin’de uzun yıllar Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Tecrübeli siyasetçi Sait KÖSE, siyasete verdiği aranın ardından, Vatandaşların talebi üzerine tekrar aktif siyasete dönme kararı aldığını açıkladı.

Köse, Türkçe yayın yapan basın mensuplarıyla buluştuğu iftar’da, yaptığı açıklamalarda “tekrar aktif siyasete döneceğinin” sinyalini verdi.

Köse, şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başladığı konuşmasında: “Bildiğiniz gibi Ben, 18 yıl Schaerbeek Belediye Başkan yardımcılığını yürüttüm. Daha sonra bir müddet siyasete ara verip, pasif olarak gözlemci niyetiyle, olayları  gözlemledim.

Uzun zamandan beri Schaerbeek belediyesinin kötü yönetilmesinden dolayı, vatandaşlardan çok büyük şikayetler almaktaydım. Vatandaşlar kötü yönetimden rahatsız olduklarını, kendisinin tekrar aktif siyasete girerek, yerel seçimler için bölgemizden aday olmam için çok büyük baskı ve  istek aldım. Vatandaşlarımızın talebi üzerine sorumluluk alarak, tekrar siyasete dönmem gerektiğini düşündüm. Bu anlamda 13 Ekim 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olacağımı sizlerle paylaşmak istedim.

SAİT KÖSE “SCHAERBEEK BELEDİYESİNDE DEĞİŞİM ŞART OLDU”

Görüyorum ki ‘Schaerbeek Belediye Yönetimi sancılı günler geçirmekte bu nedenle, Ben, 9 Haziran’da yapılacak olan Parlamento seçimlerinde aday olmayacağım. Vatandaşlarımıza olan sorumluluk duygusuyla, Yerel Seçimlerde Schaeerbek belediyemize aday olup, vatandaşlarımızın takdiriyle tecrübelerimle hizmete devam etmek istiyorum. Ben Schaerbeek çocuğuyum. Burada büyüdüm, burada yaşadım. Doğal olarak Belediyemizin vatandaşlar nezdinde oluşan olumsuz yargıları sonlandırmak, belediye hizmetlerini daha iyi yapmak için siyasete dönüyorum.

Schaerbeek’in öncelikli sorunları arasında Good Move adı altında Trafik’in felç edilmesi, Çöp ve Temizlik geliyor. Diğer sorunlar ve çözümlerini önümüzdeki aylarda tekrar sizlerle paylaşacağım

Ben siyasi anlamda kendimi Sağ Partin’in solunda, Sol Parti’nin Sağı’nda görmekteyim. Türk Toplumu’nun Belçika’ya gelişinin 60. Yıl kutlamalarının beklenildiği gibi ciddi bir şekilde gündeme gelmediğini düşünüyorum. Biz Büyüklerimize gereken önemi verme adına ses getirecek etkinlikler yapmalıyız.  Örneğin İlk gelen ve hayatta olan büyüklerimiz dahil, evlatları ve torunlarının da katılımıyla çok büyük bir etkinliğin olmasını istiyorum. Göç Müzesi fikri daha da olgunlaştırılmalı. Bu güzel ülkenin kalkınmasına emek vererek, emekli olarak yaşamını sürdürenlere vefa borcumuz vardır. Büyüklerimize hem kendi toplumumuz, hem de Belçikalı dostlarımızın vefa borçları vardır. Hep birlikte bir yıl boyu, onlara yakışan en güzel ve kapsamlı kutlama ve etkinliklerini hayata geçirmeliyiz” dedi.  

www.belcikaaydinhaber.com

Belçika Aydın Haber olarak aktif siyasete dönmeye hazırlanan Tecrübeli siyasetçi Sayın Sait Köse Başkanı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.