BELÇİKALI TÜRKLER’DEN BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ’A BÜYÜK İLGİ

T.C. Brüksel Büyükelçiliği organizesiyle, Brüksel’de bulunan ‘TOBB Salonu’nda ‘Türk İş Göçü’nin 60. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resepsiyona, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ katılarak, Belçikalı Türklerle buluştu.

T.C. Brüksel Büyükelçiliği organizesiyle, Brüksel’de bulunan ‘TOBB Salonu’nda ‘Türk İş Göçü’nin 60. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resepsiyona, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ katılarak, Belçikalı Türklerle buluştu.

Kendisinin de doğup büyüdüğü Belçika’ Brüksel’de Meclis Üyeliği, Milletvekilliği yapan Mahinur Göktaş’a hemşehrilerinden çok büyük ilgi gördü.

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’ın refakatinde salona gelen Bakanı AB Daimi Temsilci Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Nato Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Brüksel TOBB temsilcisi Brüksel  Haluk Nuray, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesme karşıladı.

Müsteşar ve Müşavirlerinde yer aldığı buluşmaya Bakan’ın ailesi başta olmak üzere, Siyasiler, Sivil toplum temsilcileri, basın mensupları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

400’ü aşkın davetlinin olduğu salonda Bakan Göktaş, davetlilerin büyük bir bölümüyle birebir görüşerek, hallerini sorup, tebrikleri kabul etti. Sıcak ve samimi olan görüşmelerde vatandaşlar Bakan ile birlikte hatıra resmi çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Büyükelçi Bekir Uysal ve Ev sahibi Brüksel TOBB Temsilcisi Haluk Nuray’ın selamlama konuşmaları ve ‘Bakanı takdimi ve Hoş geldiniz’ sözleri sonrası, Bakan Göktaş duygu dolu ve muhteşem bir konuşma yaptı.

Büyük bir heyecan ve sevgi dolu salon atmosferinde Bakan Göktaş’ın, zaman zaman duygulandığı anlar oldu. Hatıralarının yoğun olduğu ve aile ve arkadaşlarıyla bir arada olmanın mutluluğu ve heyecanı her dakika salona yansıyordu.

BAKAN GÖKTAŞ: "SİZLERDEN BİRİSİ OLARAK SİZLERLE BULUŞMAKTAN MUTLUYUM"

Bakan konuşmasında: “Türkiye-Belçika Dostluğu’nun altını çizerek, 60 yıldan beri Belçika’da var olan Türk Toplumu’nun Belçika büyük uyum ve katkının takdire şayan olduğunu belirterek, ‘Sizler her iki dost ülkenin ilişkilerinde çok önemli etkensiniz. Varlığınızla Belçika-Türkiye ilişkilerine köprü olmaktasınız. Gerek Belçika’da yaşanan Sel olaylarında,gerekse ülkemizde yaşanan depremler neticesi sizler buradaki ve ülkemizdek afetlerde çok güzel koordine olarak yardım kampanyalarında adeda seferber oldunuz her iki ülkenin mutluluğuna ve acı gününde birlikte hareket etmeniz çok anlamlı ve takdir edilecek durumdur. Büyüklerimizin ve sizlerin buraya gelişinin 60. Yıl dönümünü tebrik ediyor her iki ülke halkına teşekkür ediyorum”dedi.

Bakan Göktaş,kendisiyle ilgili de şu ifadeleri kullandı.

“Bildiğiniz gibi ben Belçika Brüksel’de doğup büyüdüm. Üniversite yıllarımda ‘Turkuaz Öğrenci Derneği’ni kurarak arkadaşlarımızla çok güzel çalışmalarda bulundum. Siyasete atılarak, Brüksel’de Meclis Üyeliği, Partimden ayrılarak, Bağımsız Milletvekilliği yaptım.

Brüksel Milletvekilliğinden sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın tensibiyle önce Cezayir’e Büyükelçi olarak, daha sonra da, ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na atadım. Uzun aradan sonra, Brüksel büyükelçiliğimizin ve YTB Başkanlığının ‘Belçika Türk İş göçü’ anlaşmasıyla, 1964 yılında Belçika’ya gelen Türklerin 60. yıl kutlamalarına düzenlediği toplantılara katılmak üzere aranızdayım. Bu vesileyle, bu programı düzenleyen Brüksel Büyükelçimiz Sayın Bekir Uysal’a da teşekkür ediyorum” dedi.

‘Lale Catering’in hazırladığı sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerin takdimi ve hatıra görüntülerle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com