Gent belediye başkan yardımcısı Resul TAPMAZ, mariakerkte bulunan kimsesizler yurduna, Flaman işadamları derneği başkanı Ahmet YILDIRIM ve
Gent belediye başkan yardımcısı Resul TAPMAZ, mariakerkte bulunan kimsesizler yurduna, Flaman işadamları derneği başkanı Ahmet YILDIRIM ve beraberindeki heyetle Pazartesi günü akşam saatlerinde bir ziyaret gercekleştirdi.
Kimsesizler yurdu müdürü Eric DE KAMPENEIR karşıladığı misafirlerine kisa bir birifing vererek yurdu gezdirdi. Daha önceden her ögrencinin isteğine göre alınan hediyeler çocuklara iletilirken çocukların yüzlerindeki sevinç ifadesi görülmeye değerdi. Resul Tapmaz yurd müdüründen çocukların barınma,eğitim ve hayata kazandırılmaları konusunda karşilaştıklari sorunlarla yakından ilgilenerek, belediye olarak daha fazla imkanlar sağlayacağı sözününü verip bu ziyaretlerine belirli periyodlarla devam edeceğini belirtti.
Ziyarette çocukların pisikolojik durumları dikkate alınarak fotoğraf çekimi yapilmamasıda örnek alinacak bir davranıştı.
İkisi Türk kökenli toplam 38 çocuğun barındığı yurtta hediye dağitımı esnasındaki herkesin gözlerindeki sevinç,heyetin dışarıya çıkmasiyla yerini hüzne bıraktığı gözlendi.