Brüksel’de hizmet veren Synergie derneği ile merkezi İngiltere/Londra’da olan Parcel For Life derneğinin ortaklaşa düzenlediği bilgilendirme toplantısı Brüksel/Saint Josse’da bulunan Synergie Derneği merkezinde yapıldı.
Brüksel’de hizmet veren Synergie derneği ile merkezi İngiltere/Londra’da olan Parcel For Life derneğinin ortaklaşa düzenlediği bilgilendirme toplantısı Brüksel/Saint Josse’da bulunan Synergie Derneği merkezinde yapıldı.
Synergie derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Başkan Fadime Göktaş ve Başkan Yardımcısı Dehan Toköz davetlilerini birlikte karşıladı.
Bakan Emir Kır’ın katılarak bir selamlama konuşması yaptığı programda, Parcel For Life Derneği Proje sorumlusu Oya Malgir çalışmaları hakkında davetlilere geniş bir sunum yaptı.
Oya Malgir, dernek merkezlerinin Londra’da olduğunu avrupa bulunan partner kuruluşlarla ‘Hayat için bir paket’ projesini yürüttüklerini belirterek, Belçika Haber Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu’ya şu açıklamalarda bulundu: “Biz Farcel For Life Derneği olarak, Londra’da uluslararası bir misyon gerçekleştirmek için yola çıktık. Derneğimiz yeni kuruldu. Özellikle cezaevlerinde bulunan kişilere yardım amaçlı faaliyetleri yürütmek için harekete geçtik. Yardım için din, ırk ve kültür farkı gözetmeksizin hizmetler vermekteyiz. Kısa sürede bir çok yardımı toplayıp paketleyip çeşitli ülkelerdeki hapishanelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yakın zamanda Synergie derneği ile de Belçika’da toplanan 22 koli, 1 puset, 1 marsikoziden oluşan yardımları Adana ve Ankara, İstanbul ve Denizli’de bulunan hapishanelerdeki 0-6 yaş grup çocukları bulunan anneler ulaştırdık. Burada bu malzemeleri temin eden Synergie derneğine ve bu malzemeleri bağışta bulunan gönül dostlarına yardımseverliliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar gönül işi olup, fedekarlığı gerektirir. Önce düşünüp sonra hareket etmek gerekiyor. Şimdi bu yardım projemizin tanıtımını genişletecek bir seri kültürel ve sanatsal faaliyetleride projelendirmekteyiz. Bu konuda resim sergileri organize etmekteyiz.
Neden hapishanedeki çocuklu veya çocuksuz kadınlara yardım diye düşünülebilinir?
Normal yaşantımızda bile yanlış değer yargılarından kaynaklanan sorunlarla dışarıda özgür bir şekilde yaşayan kadınlarımızın mağduriyetlerine şahit olmaktayız. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren bazı kadınların toplumsal yanlış baskı ve yönlendirmeleri bazı kadınlarımızda suç ortamı oluşturmuştur. Hayat şartlarında karşılaştıkları sorunların çözümünde bazı kadınların kendi adaletlerini kendileri belirlemeye çalıştıklarında suç işliyorlar. Toplumumuzda kader kurbanları dediğimiz bu kadınlar normal yaşantıda dışlandıkları gibi hapishane ortamlarında aileleri ve bulundukları çevrelercede tamamen dışlanabilmekteler. Kaderlerine terk edilen bu kadınların çocuklarıda kendileriyle birlikte hapishanelerde mağdur olabilmekteler. İşte bu tür kader kurbanı olan kadınların ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için tamamen insani duygulardan, yardımlaşma duygularından yola çıkarak bu projelerimizi hayata geçirmekteyiz. Yardımların sahiplerine ulaştırılmasında bizlere yardımcı olan Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet savcılarına teşekkür ediyoruz” dedi.
Belçika haber.Be