BAKAN DAVUTOĞLU ‹ZAMAN IN TIME TURKEY› SERGİSİNE KATILDI

Ahmet Davutoğlu: "Hiç bir proje Türkiye’yi ve Türkiye’deki çeşitliliği daha güzel yansıtamaz."

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yılı dolayısıyla birçok ülkeyi dolaşan (Time in Turkey /Türkiye’de zaman) isimli sergini dün akşam Avrupa Parlamentosu’nda verilen bir kokteyl ile açıldı. Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu’ndaki sergiye Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit, AP Yeşiller Grubu Başkanı Helene Flautre, Türk asıllı AP Milletvekilleri ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı gibi önemli isimler katıld

 

Dünyaca ünlü 25 fotoğrafçının Zaman Gazetesi'nin 25. kuruluş yıldönümü için çektiği Türkiye fotoğraflarının bu kez durağı Avrupa Parlamentosu oldu. Parlamento sergisinin açılışına büyük bir davetli topluluğu katılırken, birbirinden güzel fotoğraflar da büyük ilgi gördü. Avrupa Parlamentosu’nun yanı sıra aynı konsepti içeren diğer bir sergide geçtiğimiz gün Brüksel’in sanat ve tarih merkezi olarak bilinen Place de I'Albertine’de açılmıştı.

AP’de gerçekleşen açılış kokteylinde Zaman Gazetesi Brüksel Temsilcisi Selçuk Gültaşlı açılış konuşmasını yaparken, Time in Turkey sergisinin içeriği hakkında bilgi verdi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da bir konuşma yaparken, Brüksel’deki serginin ardından Paris, Berlin, Newyork ve Moskova gibi şehirlerde de bu sergiyi gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Fotoğrafların Türkler tarafından değil, yabancı fotoğrafçılar tarafından çekildiğini ve Türkiye’ye dışarıdan bakışı çok iyi yansıttığını aktaran Dumanlı, gazete olarak Türkiye’nin AB sürecini de desteklediklerini aktardı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise yaptığı konuşmada Zaman gazetesinin Türkiye demokrasisine büyük katkılar sağladığını ifade ederken, “Zaman gazetesini bu projeden dolayı tebrik ediyorum.” dedi. Davutoğlu, başka hiç bir projenin Türkiye’yi ve Türkiye’nin çeşitliliğini bu kadar güzel anlatamayacağını da sözlerine ekledi.

Zaman Gazetesi’nin 25. Yılı etkinlikleri çerçevesinde dünyanın tanınmış fotoğrafçıları Türkiye’ye davet edilmiş ve farklı temalarda çeşitli fotoğraflar çekilmişti. Çekilen bu fotoğrafların sergilendiği Time in Turkey sergisi bundan önce Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Bursa ve Malatya'da fotoğraf severlerin beğenisine sunulmuşu. Sergi dünya turuna ise Londra'da dünyanın 0 noktası olarak kabul edilen olimpiyat adası Greenwinch'teki Pennisula Meydanı'ndan başlayıp, ardından sırasıyla Viyana ve Selanik'ten geçti. Son durak ise dün akşam Brüksel oldu. Serginin bundan sonra dünyanın daha birçok farklı ülkesine gitmesi bekleniyor.