T.C. Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa Genel Başkan Ömer Cihad Vardan başkanlığındaki kısa adı MÜSİAD olan Müstakil sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleriyle Yunus Emre Kültür vakfında bir araya geldi. Büyükelçinin konukları olan MÜSİAD için Ticaret Baş Müşavire Tulu Gürakan tarafından bir brifing sunumu yapıldı. heyete daha sonra bir kokteyl ikramında bulunuldu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki 35 MÜSİAD üyesinden oluşan heyet, 6 – 7 Mart 2012 tarihlerinde Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de resmi temaslarda bulunuyor. Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika ve Avusturya olmak üzere Avrupa’da yer alan MÜSİAD temsilciliklerinin üyeleri Büyükelçi İsmail Hakkı Musa'nında konukları oldular.
T.C. Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa Genel Başkan Ömer Cihad Vardan başkanlığındaki kısa adı MÜSİAD olan Müstakil sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleriyle Yunus Emre Kültür vakfında bir araya geldi. Büyükelçi Musa "Sayın Genel Başkan Ömer Cihad Vardan sizi ve heyetinizi ağırlamaktan mutlu oldum. Sizler giderek yıldızı parlayan güzel ülkemizin müteşebbisleri olarak güzel hizmetlerde ve çalışmalarda bulunmaktasınız. Buradaki insanlarımız bulundukları ülkelere önce emekdar olarak, şimdide müteşebbis olarak katkılarda bulunmaktalar. Bu durumda bizleri mutlu ediyor. Avrupa'da yaşayan müteşebbiscilerimiz bulundukları ülke haklarıyla beraber kendi halklarınada sahip çıkmaktalar. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan Büyükelçi Musa'ya kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Genel Başkan Vardan, TC Brüksel Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviresi Tulu Gürakan'a da kendilerine sinevizyon eşliğinde yaptıkları bilgilendirici sunumlarından dolayı teşekkür etti.
Büyükelçinin konukları olan MÜSİAD için Ticaret Baş Müşavire Tulu Gürakan tarafından bir brifing sunumu yapıldı. heyete daha sonra bir kokteyl ikramında bulunuldu.
Son yıllarda bölgesinde etkisini artıran Türkiye’nin Ortadoğu’daki rolünün ve aynı zamanda Avrupa Birliği üyelik sürecinin ele alınacağı ziyaretler gerçekleştirecek olan MÜSİAD heyeti bu kapsamda AB Komisyonu Genişlemeden Sorumu Komiseri Stefan FÜLLE, Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi İzzet Selim Yenel gibi üst düzey isimlerle biraraya geliyor.
MÜSİAD heyeti, Avrupa Parlamentosu’nda Ortadoğu ülkelerinden temsilcilerin ve Avrupa Birliği Parlamenterlerinin yer alacağı Fas Sanayi, Ticaret ve Yeni Teknolojiler Bakanı Dr. Abdelkader Amara ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleşecek olan ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın açılış konuşmasını yapacağı “Doğu-Batı Buluşması, Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye” konulu konferansa katılıyor. www.belcikahaber.be