BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞU 50. YILINI COŞKUYLA KUTLADI

Türklerin Belçika’ya gelişiyle birlikte harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1966 yılında Brüksel Başkonsolosluğunu hizmete açmıştı. 50 yıldan beri aralıksız vatandaşlara hizmet veren T.C. Brüksel Başkonsolosluğu hizmetlerinin 50. Yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Türklerin Belçika’ya gelişiyle birlikte harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1966 yılında Brüksel Başkonsolosluğunu hizmete açmıştı. 50 yıldan beri aralıksız vatandaşlara hizmet veren T.C. Brüksel Başkonsolosluğu hizmetlerinin 50. Yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Brüksel Başkonsolosluk salonunda düzenlenen «Geçmişten Bugüne Brüksel Başkonsolosluğu’ adlı resepsiyonlu kutlamada Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy eşi Esin Ulusoy Muavin Konsolos Yavuz Aybaş eşi Zeynep Aybaş davetlileri karşılayarak tebrikleri kabul ettiler.

Düzenlenen kutlamaya Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, Sefire Mehveş Olcay, AB Nezdinde Büyükelçi Selim Yenel, Sefire Serap Yenel, NATO Nezdinde Büyükelçi Fatih Ceylan, Sefire Hande Ceylan, Nato TMR Askeri Heyeti Başkanı Tümgeneral Ferit Güler, SHAPE NMR Başkanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, Azerbaycan Cumhuriyeti Belçika ve Lüksemburg Büyükelçisi Fuad İskenderov,  Basın Müşaviri Veysel Filiz, Büyükelçilik ve Konsolosluk Çalışanları, Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Schaarbeek Belediye Başkan Yardımcıları Sait Köse ile Sadık Köksal, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Derya Alıç, Saint Josse Belediye Meclis Üyesi Alperen Özdemir, Başbakan Charles Michel’in Danışmanı ve Evere Belediye Meclis Üyesi Belma Tek, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcileri, Sanatçılar, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Figen Gümüş ile Filiz Bahadır’ın yaptığı etkinlik, Muavin Konsolos Cansu Akgün’ün sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumla başladı.

Brüksel Başkonsolosluğunun ilk yıllarından bugüne kadar geçen süreçte Konsolosluk hizmetleri ve görevlilerinin biyografilerini içeren detaylı sunum büyük bir ilgiyle izlendi.

Muavin Konsolsos Cansu Akgün, « Başkonsolosluk tarihinin, Belçika’ya Türk Göçünün tarihi ile özdeşleştiğinin » altını çizerek, sözlerine şu şekilde devam etti : «Büyük çoğunluğunu geçici süre çalışmak üzere Belçika’ya gelen vatandaşlarımız, ilerleyen yıllarda ailelerini de yanlarına alınca Belçika’daki Türk nüfusu hızla artmıştır. Büyükelçiliğimiz bünyesinde 1964 yılında Konsolosluk Şubesi hizmete girmiştir. Muvazzaf Başkonsolosluğumuzun kuruluşu ise, Belçika Dışişleri Bakanlığı’nın  Büyükelçiliğimizle gerçekleştirdiği bir nota teatisi sonucu, 26 Ocak 1966 tarihinde gerçekleşmiştir» dedi

Belçika’ya ilk gelenlerden ve akademik anlamda ilk duayen diyebileceğimiz Tösed-Businesstürk Başkanı Yaşar Tümbaş yaptığı konuşmada, « Öncelikle bu güzel programa teşriflerinizden dolayı hepinizi saygıyla selamlıyorum. Türk Toplumu adına bir konuşma ile beni onurlandıran Sayın Başkonsolos Ali Barış Ulusoy’a da çok teşekkür ediyorum. Başkonsolosluğumuz bünyesinde son yıllarda vatandaşa hizmet anlamında büyük ilerleme kaydedilmiş olduğunu görmekteyiz. Avrupa Birliği’ninde başkenti olan Brüksel’deki Başkonsolosluğumuzda, gayet modern bir ortamda, güler yüzle vatandaşa hizmet verildiğine şahit oluyoruz. Özellikle son tadilatlarla şu anda içinde bulunduğumuz mekân, hepimizin gurur duyacağı bir ortama dönüşmüştür. Vatandaşlarımızın da hissiyatı bu yöndedir. Bu mekanın daha nice 50 yıllar hizmet vermesi dileklerimle, hizmette 50. yılını kutlayan tüm Başkonsolosluk personelini tebrik ediyorum » dedi.

Emirdağ’lı Halk Şairi Kamil Sayın’ın okuduğu « Konsolosluğumuz elli yaşında » şiiri alkışlarla karşılandı

Başkonsolos Ali Barış Ulusoyn ise, « protokol üyeleri ve davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür » ederek, sözlerine şu şekilde devam etti : « Bu gün Başkonsolosluğumuzun Belçika’daki vatandaşlarımıza verdiği 50.hizmet yılını birlikte kutlamanın heyecanını birlikte yaşamaktayız.

Vatandaşımıza güleryüzle hizmet veren Başkonsolosluğumuzun hedefleri, önümüzdeki yıllarda da değişmeyecek. 50 yıllık mazimizden aldığımız güçle, siz değerli vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha süratli hizmet sunmak için her zamankinden çok çalışacağız. Her türlü sıkıntınızda Türk Devleti’nin yanınızda olduğunu daha da güçlü hissettirmeyi hedefleyeceğiz. Başkonsolosluğumuzu « eviniz ve bizleride ailenizden birileri olarak » görebilirsiniz, kapılarımızı sizler için her zaman ardına kadar açık tutmaya devam edeceğiz. Yenilenen binamız ve sistemimizle sizlere hizmete devam edeceğiz. Bugüzel kutlamamıza katılımlarınızdan dolayı şahsım ve personelimiz adına hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum » dedi.

Daha sonra günün anısına katkılarından dolayı, TOSED Başkanı Yaşar Tümbaş’a, Başkonsolosluk çalışanı Emektar Selçuk Özyıldız’a ve Şair Kamil Sayın’a, Kütahya işlemeli seramik tabak hediye edildi.

Birmingham Palace’nin sponsorluğundaki kokteyl ile program son buldu.

www.belcikaydinhaber.com