Türkmenistan 2017'de gerçekleştirilicek "˜5. Asya Spor Sanatları' Oyunlarına hazırlık yapıyor

5 Kasım 2010 tarihinde tarihi bir olay Aşkabat'ta gerçekleştirilmiştir Asya bölgesinde en büyük spor ilçesinden birini Türkmenistan'ın Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulıi Berdimuhamedov Olimpiyat ilçesinin yapımını başlattı. 19 Aralık 2010 tarihinde Kuveyt'in başkentinde Türkmenistan Aşgabat'ta yapılacak olan 2017 yılında "˜5. Asya Olimpiyatları, kapalı binalar içerisinde geçekleştirilecektir.

5 Kasım 2010 tarihinde tarihi bir olay Aşkabat’ta gerçekleştirilmiştir Asya bölgesinde en büyük spor ilçesinden birini Türkmenistan’ın Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulıi Berdimuhamedov Olimpiyat ilçesinin yapımını başlattı. 19 Aralık 2010 tarihinde Kuveyt’in başkentinde Türkmenistan Aşgabat’ta yapılacak olan 2017 yılında ‘5. Asya Olimpiyatları, kapalı binalar içerisinde geçekleştirilecektir. 

Aynı zamanda, Asya Olimpiyat Konseyi ve Türkmenistan Milli Olimpiyat Komitesi, yanı sıra Aşkabat şehrinin Belediyesi arasındaki ikili anlaşma imzalandı. 18 Aralık 2013 tarihinde Olimpiyat ilçesinde inşa edilen "Sport" otelinde Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, ‘5. Asya spor sanatları’ oyunları iletimi üzerine Organizasyon Komitesi Konseyi orada yapıldı. 

En yüksek ve örgütsel düzeyde 2017 yılında ‘5. Asya spor sanatları’, yarışmaları yürütmesi için Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov İcra Kurulu temeli üzerine bir Kararnameyi imzaladı. 19-24 Kasım 2014 tarihleri arasinda, Dünya Kuşaklar Şampiyonası yapılmıştı.

Aşkabatda yapılacak Olimpiyat oyunları 3 aşamadan oluşacaktır. Spor tesisleri 157 hektarlık bir alana sahip olup, tesislerde 30'dan fazla inşaat, şu anda tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir. 

Dünya olimpik spor standardlarına göre inşaa edilen bu ilçede dünyanın önde gelen saygın şirketleri iç ve dış dekorasyonuyla uğraşmaktadır. Türkmenistan’da yapılacak olan ‘2017 5. Asya Spor Sanatları Olimpiyatı’ na 62 ülkeden sporcular katılacaktır.

Asya bölgesinden 45, Avustralya ve Okyanusya bölgesinden 17 ülke sporcuları, 18 dalda yarışacaklardır. 03-05 Nisan 2014’de, Aşkabat şehrinin sergi sarayında ‘Uluslararası Spor Fuarı’’ yapılmıştır. 2014 tarihinde 

"Ashgabat - Aziada 2017 başkentidir" 60 üzerinden dünya spor şirketleri bu sergiye katıldı. Bu serginin başında spor ekipmanları, aksesuar ve spor giysi sunumu orada gerçekleşti.
30 Nisan ve 03 Mayıs 2014 arasında Asya-Pasifik bölgesi Spor grubununa ait  Radyo ve televizyon Derneği’nin 54-inci uluslararası Konferansı Aşkabat’da gerçekleşti. 

2017 Türkmenistanda yapılacak olan ‘5. Asya Spor Sanatları Olimpiyatı" ile ilgili tanıtım, gösteri ve dünyanın farklı bölgelerinde spor aktiviteleri yayın toplantısi gösterildi.