HİÇ BİR BASKI BİZİ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE ONURUMUZDAN EDEMEZ. Celil Gündoğdu

Bizi hedef gösteren İşidci zihniyetli ve karanlık odaklar şunu iyi bilin ki bizler Kerbala'da Yezit'e karşı bayrak açan İmam Hüseyin (as)'ın "Heyhat zillet bizden uzaktır" sözüne "˜Lebbeyk' demişiz. Son cümle "özgür düşünemeyenler, asla özgür yaşayamazlar"¦" Yaşasın Özgür düşünce"¦.

Tarihte  Erk’lere yalakalık yapanlar, düşüncelerini Erk’e ipotek ettirenler hep olmuştur. Ancak Erk’in tüm baskılarına rağmen ‘üzerinde elbise olmayan Kral’a ‘Kral çıplaktır’ diyenlerde olmuştur.
Düşüncemiz inancımız ve onurlu duruşumuzdan dolayı son günlerde gerek şahsıma ve gerekse yayınlarımıza yönelik sosyal medya’da baskı, hakaret ve aşağılama gibi söylem ve eylemlerle üstü örtülü tehditlere varan paylaşımlarla karşı karşıyayız.
Öncelikle şunu vurgulamak gerekir. Erk’in beğenmediği demokratik düşünce ve tercihleri ifade etmek, ‘asla vatan hainliği’ değildir. Bazı Trollerin sosyal medya’daki paylaşımlarında kendilerinden olmayan tercih sahiplerini  ‘vatan hainliği’, ile itham ederek, üstü örtülü tecrit (dışlama) algısı oluşturmaktalar.
Kendi tercihlerini doğru bilip, başkalarının tercihlerine saygı göstermeyen troller, sözlü saldırılarını ileri götürerek zaman zaman vandallaşabilmekteler. Bu gibi haberleri basında görmek mümkün…
Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan, Milli Lider Atatürk’ün çizdiği aydınlık düşünceyi, vatan, millet ve bayrak sevgisini kalbimde yaşayan ve yaşatan birisiyim. Aynı zamanda inançlı birisiyim. Kuran ve Ehlibeyt inancına sahip bir ailenin evladıyım. İslam’ın özü olan bu değerlere bağlılığımı da her fırsat’ta ifade etmekteyiz. Çünkü Resulullah (sav) buyurmuştur, “İnancını  ve nesebini inkar eden bizden değildir” diye.
Yine Yüce Peygamberimizin emrinin gereği “Haksızlık karşısında susan dilsiz Şeytandır”, “Bir elime Güneşi, bir elime Ayı verseniz de, Hakk’ı haykırmaktan ve Hakk  yoldan asla dönmeyeceğim” buyurmakta bu emirlere istinaden de haksızlıkları ne pahasına olursa olsun haykırmanın vicdani ve İslami bir mesele olduğunun bilincini taşımaktayım.
Bu anlamda Milli ve manevi duruşumdan bugüne kadar taviz vermedim ve vermeyeceğim de. Bu duruşumla bazı odakları rahatsız etmiş olacağım ki, sosyal medya’da sözlü saldırı ve baskılara maruz kalmaktayım…
Siyasi Yöneticilerin aldığı her yanlış kararı onaylamam ‘vatan hainliği’ anlamına gelmez. Buda benim vatandaş olarak düşünce özgürlüğümün gereğidir. Yöneticilerin vatan hainleri tarafından kandırıldıklarında, ki Yöneticilerin kendi ifadeleridir ‘nasıl vatan hainliği’ni gerektirmiyorsa (!), benim de iktidarı yönetenlerin yanlış politikalarına karşı çıkmam da ‘vatan hainliğini’ gerektirmez.
Aba altından sopa gösterip insanlara psikolojik baskı uygulamaya kalkan yalaka troller şunu iyi bilinki her Muhammed’in bir Ebu Cehili, her Hamza’nın bir Hindesi ve Her Hüseyin’in bir Yezit’i vardır. Hak Batıl cephesinde tarihin her safhasında bunlar olmuştur.
Sizler şunu unutuyorsunuz bizler dünya’ya tamah etmeyen, dünyanın cazibesine kapılmayan doğruluktan taviz vermeyen bir inancı taşımaktayız. Biz İslam büyükleri Ehli-beyt’ten bu öğretiyi bu mesajları aldık.
Ne yaparsanız yapın, kirli niyetlerinizle salyalar akıtsanız, düşüncemiz ve aydınlık yolumuzdan bizleri asla vazgeçiremezsiniz. Çünkü bizler onurumuz ve dik duruşumuzla varız. Onursuz, Kula kul olma fikri bizlerde olmadı ve asla da olmayacak.
Kişisel duruşumuzu karalamaya yönelik bu saldırılar, yayınlarımıza sponsor olanlara yönelik baskılar bizi doğru bildiklerimizden ayıramaz. Bizler yayınlarımızda Milli ve manevi duyguları ifade etmekten geri durmadık, Aydın’lık yayın çizgimizden  karanlıklarda beslenen ‘yarasalar’korkarlar.
Bizi hedef gösteren İşidci zihniyetli ve karanlık odaklar şunu iyi bilin ki bizler Kerbala’da Yezit’e karşı bayrak açan İmam Hüseyin (as)’ın “Heyhat zillet bizden uzaktır” sözüne ‘Lebbeyk’ demişiz.
Son cümle “özgür düşünemeyenler, asla özgür yaşayamazlar…" Yaşasın Özgür düşünce….