ZAVENTEM HAVALİMANI VE MALBEEK METRO DA TERÖRDE YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI.

Geçen yıl Zaventem havalanına yapılan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına olayın meydana geldiği Zaventem havaalanında bir anma gerçekleştirildi. 22 Mart 2016 günü eylemin gerçekleştirildiği saat 09:11'de Belçika genelinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve sirenler çaldı. Törenler nedeniyle uçakların 26 dakika havalanında iniş ve kalkışlar durduruldu.

Geçen yıl Zaventem havalanına yapılan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına olayın meydana geldiği Zaventem havaalanında bir anma gerçekleştirildi. 22 Mart 2016 günü eylemin gerçekleştirildiği saat 09:11'de Belçika genelinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi ve sirenler çaldı. Törenler nedeniyle uçakların 26 dakika havalanında iniş ve kalkışlar durduruldu..
Kral Philippe, Kraliçe Mathilde ve Federal Hükümet, Federal Başbakan Charles Michel, Brüksel Başbakanı Rudi Vervoort’unda aralarında bulunduğu resmi rical ve çeşitli kurum temsilcileri ve Belçikalılar katıldı.
Anma tören sonrası Kral olay yerine çelenk bırakarak, «Avrupa’nın değişik yerlerinde meydana ve Brüksel’de Zaventem’de terör saldırılarını gerçekleştirenleri kınayarak, yaşamını yitirenleri saygıyla andığını» ifade etti.
22 Mart 2016'da Zaventem Havaalanında İŞİD’li iki intihar eylemcisi İbrahim El Bakraoui ve Najim Laachraoui adlı teröristler üzerlerindeki bombaları patlaması neticesi 16 kişi havaalanında yaşamını yitirmişti.
Teröristler aynı eylemden dakikalar sonrası Malbeek metro istasyonunda da çirkin eylemlerini gerçekleştirerek, 16 Hava limanında, 16 metro olmak üzere 32 kişinin yaşamını yitirmelerine sebep olmuşlardı.

Tüm STIB üyelerininde katıldığı anmada duygulu anlar yaşandı.
***********************
Belçika Aydın Haber olarak, menfur terörün can aldığı tüm masumları bizlerde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Belçika halkının tekrar başı sağolsun...