THY bagaj hakkı kararını düzeltti

~~THY'nin yeni uygulamasına ilişkin açıklama THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den geldi. Ekşi, "Daha önce 30 kg bagaj uygulaması yapılan ülkelerdeki 30 kg bagaj uygulamasının, yoğun talepler dikkate alınarak devamına karar verilmiştir." şeklindeki twitter paylaşımıyla uygulamadan vazgeçildiğini resmen duyurdu.

~~THY’nin yeni uygulamasına ilişkin açıklama THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’den geldi.
 Ekşi, “Daha önce 30 kg bagaj uygulaması yapılan ülkelerdeki 30 kg bagaj uygulamasının, yoğun talepler dikkate alınarak devamına karar verilmiştir.” şeklindeki twitter paylaşımıyla uygulamadan vazgeçildiğini resmen duyurdu.
 Türk Hava Yolları, 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya başlayacağı ekonomi sınıfında 23 kilogram bagaj limiti kuralından yoğun tepkiler üzerine vazgeçti. Bagaj limitleri eskiden olduğu gibi 30 kilogram olacak.
 THY’nin parça bagaj uygulaması yolcular tarafından eleştirilere neden olmuştu.
 THY aldığı son kararla, Türklerin yoğun olarak yaşadığı; Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Danimarka’dan gelen veya giden yolcular için eski uygulamanın geçerli olacağını açıkladı. Yani bu ülke yolcularına tanınan bagaj hakkı; 30 kg ve çok parça olmaya devam edecektir. THY sadece Avusturya’da kararı uygulamayacağı bildirildi.
 THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin sosyal medyada yaptığı açıklanın önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklanması bekleniyor.