~~BELÇİKA'NIN ARTIK BİR "KOMEDİ PAZARI" VAR!

Binfikir Tiyatrosu Komedi Pazarı Belçikalı Türklerin doğaçlama ve oyunculuk yeteneklerini keşfetmeye ve keşfettirmeye devam ediyor. Sokağı sahneye taşıyan etkinlikte sahnede harikalar yaratan seyircilerin kendileri de yeteneklerine şaşırıyorlar. Ümmü Yılmaz’ın rahatsızlığı nedeniyle Merve Aktaş’ın başarıyla sunduğu ve Binfikir Genel Sanat Direktörü Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun yönlendirdiği Komedi Pazarı Ramazan Özel’e yoğun bir katılım gözlenirken program yoğun istek üzerine planlanandan 1 saat daha uzadı.

SOKAĞI SAHNEYE TAŞIDILAR
Bir yıl önce  düzenlenmeye başlayan ve artık tiryakilik yaratan  Binfikir Tiyatrosu KOMEDİ PAZARI etkinliği 18 Haziran’da Brüksel’in seçkin sanat mekanlarından Sazz N Jazz’da düzenlenen KOMEDİ PAZARI Ramazan Özel gösterisi ile bir kez daha sokağı sahneye taşıdı. Katılımcılar içlerindeki oyuncuyu dışarı çıkarmaktan memnun olurken, mizah, hoşgörü ve Belçikalı Türk’ün sorunlarını eleştirel ve esprili bir yaklaşımla hep birlikte ele aldılar. Seyirciler Türk Hava Yolları biletlerinin pahalılığı, izin yolu yolunma durumu, falcı gibi  doğaçlamalarla sorunlarını sahnede dillendirerek  hünerlerini gösterdiler ve  seyircileri güldürdüler.  Anavatanında Gavurcu muamelesi görmek; “Örgütleniyoruz: Her Türk Başkan doğar. İki Türk bir araya gelince üçe ayrılır”;  İftar selfiesi- beğenmeyen kalmasın!; SUSyalis; Temiz siyaset- son yolsuzluklar; Allah kahretsin YALAKA olamıyorum! v.b. birçok doğaçlama bir sonraki etkinliğe kaldı. Binfikir Tiyatrosu oyuncularının doğaçlamalardaki başarısı ise özellikle dikkat çekti.


ETKİNLİĞİN SÜRPRİZLERİ MUSTAFA ZINGIR VE HAKİKİ KABAKÇI
15 Mayıs 1966 yılında Belçika’da ilk Türkçe tiyatroyu kuran 75 yaşındaki Mustafa Zıngır hocanın “Çocukluğumun Ramazanları” anlatısı ilgiyle izlendi. Halkın sorunlarına değinen taşlamalarıyla hem iğneyi hem de çuvaldızı halka batıran Hakiki Kabakçı gündeme uygun taşlamaları ile Komedi Pazarı'nda alkış topladı. Entel iftarlar, bayramlar ve THY, taşlamalardan nasibini aldı.


PROF. DR. TEVFİK DALGIÇ VE TİYATRO YÖNETMENİ İBRAHİM YARAR’A YOĞUN İLGİ
Strateji Uzmanı Prof. Dr.Tevfik Dalgıç (Teksas Üniversitesi) ile Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun yaptığıı Strateji-Mitrateji konulu akadeMİZAHİ SÖYLEŞİ ise etkinliğe damgasını vurdu. Hollanda Alaylı Tiyatrosu Yönetmeni İbrahim Yarar’ın güncel sorunları inceden inceye hicvettiği ve çaktırmadan sahneye taşıdığı meddah gösterisi büyük beğeni topladı. Usta oyuncu-yönetmen Yarar, doğaçlamalarda da yer alarak etkinliğe renk ve kalite kattı.  Binfikir Tiyatrosu’nun daha önce televizyonda yayınlanan Karagöz Avrupa’da skecinde ise Sercan Akbulut ve İbrahim Çivrilli beğeni topladı.