BİF BAYRAMLAŞMASINDA "˜ARAKAN MÜSLÜMANLARI' UNUTULMADI

~~Kısa adı BİF olan Belçika İslam Federasyonu'nda geleneksel olarak her yıl düzenlediği bayramlaşma etkinliğini bu yılda kendi BİF merkez salonunda gerçekleştirdi.

~~Kısa adı BİF olan Belçika İslam Federasyonu’nda geleneksel olarak her yıl düzenlediği bayramlaşma etkinliğini bu yılda kendi BİF merkez salonunda gerçekleştirdi.
Bayramlaşma etkinliğine T.C. Brüksel Büyükelçi başkatibi Demet Kayaoğlu, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, T.C. Anvers Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ali Sevim, Din İşleri Müşaviri Başkanvekili Adil Şahin, Belçika Diyanet Vakfı Müdürü Coşkun Beyazgül, Müslüman Temsil Kurumu Başkanı Salah Echalaouil, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir ve Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Derya Alıç, STK temsilcileri, La Vertu ve İbn-i Sina okulları yöneticileri katıldı.
Program BİF Bölge  Eğitim Başkanı Ömer Korkmaz’ın Kuran-ı Kerim’den ayetler okumasıyla start aldı.
Programın ilk konuşmacısı BİF Başkanı Ekrem Şeker idi. Şeker, konuşmasında, “Belçika İslam Federasyonu olarak düzenlemiş olduğumuz geleneksel Kurban bayramı resepsiyonuna hoşgeldiniz.

Hepinizi şahsım ve teşkilatım adına saygı, sevgive ve muhabbet ile selamlıyorum. Davetimize icabet ettiğinizden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunarım.

İslam âleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban bayramına erişmenin mutluluğunu yaşerken; Arakan’da yapılan katliamlar bizi derinden üzmüştür.

Bayramlar insanları birbiriyle kaynaştırır, yardımlaşma ve dayanışma duygularını zirveye taşır. Biz de bundan haraketle, İslam’ın bize emrettiği kardeşlik ve teslimiyet bilinciyle kurban ibadetimizi yerine getiriyor, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur kardeşlerimizle kurbanlarımızı paylaşıyoruz.

Hasene Yardım Kuruluşumuz 100 ülkede 400 gözlemci nezaretindem bizlere vekalet yoluyla kurbanlarını bağaşlıyanların kurbanlarını mazlumlara ulaştırdı. Kurban ibadeti, bu sorumluluğu yerine getirmekle mükellef olan müslümanların Allah’a karşı olan ihlas ve samimiyetlerini gösterdikleri bir ibadettir. Zira kurbandan maddi olarak hiçbir şey Allah’a ulaşmaz, o sadece kurban kesenin bu mübarek ibadeti yerine getirmesi süretiyle, Allah’aitatini ve samimiyetini göstermesi için bir vesiledir.
Malesef İslam coğrafyasında yaşanan acı gelişmeler bayram sevinç ve neşemizi hüzne dönüştürdü. Arakan, Yemen, Libya, Suriye ve İrak…başımızı nereye çevirsek mazlumların feryadını görmekteyiz. Allahu Teala Maide suresi 32. ayette şöyle buyurmaktadır: ”Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı  kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.”
Bizim istek ve özlemimiz şudur. Dini, dili, kültürü ve ırkı ne olursa olsun, herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir dünya. Bunun için yapılması gereken ayrılmak, parçalanmak değil, birlik olmaktır. Bizi biz yapan değerlere daha sıkı bağlanmaktır. Gücümüzü birbirimizi yok etmek için değil, birbirimize yardımcı olmak için kullanmaktır.

Ayrıca 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının Belçika’mıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını, okullarımızda ayrımcılığın ve ırkçılığın olmadığı hak edenin kazandığı, herkesin bir birine sevgi ve hoşgörü ile yaklaştığı bir dönem olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tğrkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçi başkatibi Demet Kayaoğlu, Büyükelçi Hakan Olcay’ın selamlarını ve bayram tebriğini iletti. Kayaoğlu kendi şahsı adına yaptığı konuşmada da “Sizlerin tüm sevdiklerinizle beraber huzurlu ve sağlıklı nice bayramlar geçirmenizi diliyorum” diyerek, “Unutmayalım ki, Kurban bayramı aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma zamanıdır. Sizin kadar şansı olmayanlara yardımcı olmak ve onları anlamak ve hatırlamak güzel bir duygudur. Unutmayalım ki her şey paylaştıkça  çoğalır” dedi.

Daha sonra  Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu bir konuşma yaptı. Davetlilerin bayramını tebrik eden başkonsolos Kırbaşlı konuşmasında, “Bu güzel bayramda bizleri bir araya getiren Belçika İslam Federasyonu Başkanı Sayın Ekrem Şeker ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bayramlar birliğimiz ve sosyal  dayanışmamız adına önemlidir.” dedi.

Sözlerine devam eden Başkonsolos Kırbaşlı, “Bayramlar, aynı zamanda yılın 365 günü sahip olmamız gereken değerleri bize hatırlatan günlerdir, paylaşmak ve sosyal adaleti yaşatma gibi. Anavatanımızdan binlerce kilometre uzak bir yerde bayramlar kültürümüzü yaşatmak ve korumak adına güzel etkinliklerdendir.
Bu çerçevede bayramlaşma geleneğimizi sürdürdüğü için Belçika İslam Federasyonuna çok teşekkür ediyorum” dedi.
Executif Başkanı Salah Echallaoui, İGMG Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Şenel, Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir ve Din Hizmetleri Müşavir Vekili Dr. Adil Şahin  yaptıkları konuşmalarda Arakan Müslümanlarının yaşadıkları dramı ve mazlumlara yapılan yardımların gerekliliğinden bahsederek, Belçika’da ‘şoklama ile kurban kesimi ve Hayvan Hakları Savunucuları derneklerinin hazırladıkları afişler ile ilgili görüş ve tepkilerini dile getirdiler.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen bayramlaşmada davetlilere ‘Beyzade Restaurant’ tarafından hazırlanan yemek ve içecekler ikram edildi.

www.belcikaaydinhaber.com