AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DEN DE 'YA HÜSEYİN!" SESLERİ YÜKSELİYOR

Hz. Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile 71 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin 1378'nci yıl dönümü nedeniyle dünyanın her yerinde ehlibeyt dostlarınca anmamerasimleri yapılıyor. Bu anlamda Avrupa'nın Başkenti Brüksel'den de "Ya Hüseyiné sedaları yükseliyor..

Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 71 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin 1378’nci yıl dönümü nedeniyle dünyanın her yerinde ehlibeyt dostlarınca anmamerasimleri yapılıyor. Bu anlamda Avrupa'nın Başkenti Brüksel'den de "Ya Hüseyiné sedaları yükseliyor..

Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel laeken'de bulunan 'Ehlibeyt Mescidinde bugün saat: 10:30'da Aşura etkinliği düzenlenecektir. Vatansever genç Ehlibeyt gençleri günlerdir İmam Hüseyin ve kerbela şehitleri için karalar giyip, sineler vurup ve  mersiyeler okumaktalar. Bugün ki anma programına yüzlerce genç, çocuk ve  büyük  Ehlibeyt dostu katılarak yas tutacaklar.

Kılınan namazlar sonrası okunan Kuran, dualar ve mersiyeler ile 'Kerbela Şehitleri' yad edilmekte.  www.belcikaaydinhaber.com