ANDERLECHT MECLİS ÜYESİ MUSTAFA ULUSOY, "VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ KONUMLARDA HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

~Anderlecht Meclis Üyesi Mustafa Ulusoy, 'Ziyade Salonun'da Anderlecht'de bulunan Sivil toplum Kuruluş Temsilcilerine ve Kanaat Önderlerine hedeflerini projelerini anlatma adına bir tanışma yemeği verdi.

~Anderlecht Meclis Üyesi Mustafa Ulusoy, 'Ziyade Salonun'da Anderlecht'de bulunan Sivil toplum Kuruluş Temsilcilerine ve Kanaat Önderlerine hedeflerini projelerini anlatma  adına bir tanışma yemeği verdi.

Ulusoy, "Bazı sorunların çözümünde Belediye Meclis üyeliği'nin yeterli olmadığını bazı önemli projelerin hayata geçirilmesi için Brüksel bölge parlamentosuna girmemiz gerekir" dedi.

Brüksel Milletvekili ve bir önceki Belediye Başkanı Gaetan Van Goidsenhoven'inde katıldığı yemek programında, Milletvekili Goidsenhoven ve Meclis Üyesi Ulusoy birer konuşma yaparak, davetlilerinde kendilerine yöneltikleri soruları cevaplandırdılar.

MİLLETVEKİLİ GOIDSENHOVEN "ANDERLECHT'LİLER YARDIM ETMEKTEN ONUR DUYARIZ"

Anderlecht Milletvekili ve bir önceki Belediye Başkanı Gaetan Van Goidsenhoven yaptığı konuşmada "Sizleri temsilen aramızda bulunan sayın Mustafa Ulusoy çok aktif ve başarılı bir arkadaşımızdır. Siyaset bilimi çözümsemiş, ileriye dönük çok iyi projeleri olan Avrupa Birliği alanında uzman olan birisidir. Kendisinin çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Mustafa'ya her alanda sahip çıkın ve destek olun.

Ulusoy, sizlerin sorunlarını çok iyi bilen ve bu sorunların çözümü noktasında gerek yerel gerekse parlamentodaki temsilcilere aktaran birisidir. Gerek belediyeciliğimiz döneminde gerekse parlamentoyu ilgilendiren konularda kendisinden istifade ediyoruz. özellikle Eskişehir Porsuk Kanal Projesi'ni 'Anderlecht Kanalı'na uygulama ile ilgili geliştirdiği proje çok anlamlıdır. Bölge hükümeti şimdilik bu proje'ye destek vermese de bu proje Anderlecht'in kalkınmasında çok önemli yer tutacaktır. İleriki yıllarda bu projenin hayata geçirilmesini diliyorum. Bizler tüm Anderlecht'lilere yardım etmekten onur duyuyoruz. Destek sizden, hizmet bizden"" dedi.

ULUSOY : "SİYASET YAPANLARIN, SİYASET BİLİMİNİ BİLMELERİ GEREKİR"

Mustafa Ulusoy: "Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ben bilindiği gibi sizlere hizmet etme adına bundan beş yıl önce Anderlecht belediye meclisine aday oldum. Ve sizlerin desteğiyle seçildim. O zamanlar ben yeni geldiğim için bir çoğunuz beni yakından tanımamanıza rağmen, destek oldunuz ve desteğinizle bugün sizlere hizmet vermenin kıvancını yaşıyorum. Bu nedenle bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum.

Biz belediye'de sizlere hizmet için soru ve sorunlarınıza cevap bulmak ve çözümler üretebilmek için var gücümüzle çalıştık. Belediye'de Türk toplumunu temsil eden bir belediye başkan yardımcısı olmadığı halde, sizlere her fırsatta yardımcı olmaya sizin sorunlarınızı belediye'de çözmeye gayret ettim ve etmeyede devam edeceğim. Sizin bana vermiş olduğunuz yetkiyi en iyi bir şekilde yerine getirmem benim vicdani ve insani sorumluluğumdur. Bana gelen tüm taleplerin hemen hemen % 98'nin çözümüne katkıda bulundum.

Ben 37 yaşındayım şu an. Neden siyaset yapmayı tercih ettiğime gelince onu anlatacağım sizlere. Siyaset Bilimi üzerine tahsil aldım. Benim, Üniversite'de tek hayalim kamu hizmetinde bulunmak Kaymakam olmaktı. Ben Kaymakamlığı kazandım.  O dönemde, İçişleri bakanlığı yetkililerine ben Avrupa Birliği üzerine uzmanlaşma hakkını elde ettim ve Avrupa'da bu yönde çalışmalar yapabilirim. Ben kaymakamlığa mı devam edeyim, yoksa Avrupa'ya gidip 'Avrupa Birliği' üzerine uzmanlaşarak ülkeme orada hizmet edeyim mı? diye kendilerine fikir danıştım.

Kaymakamlığın dışı seni yakar, içi beni yakar. Seni 5-10 binlik bir ilçeye verirler burada ancak bu insanlara hizmet edersin. bence Avrupa Birliği imkanın varsa oraya git orada hiç olmazsa 75 milyonluk ülkemize hizmet edersin, bu daha yararlı olur diye beni yönlendirdiler. Ben 2004 yılında geldim. O gün hiç hayal edemezdim ki tanımadığım bir semt olan Anderlecht'te 8 yıl sonra Meclis Üyesi olarak hizmet vermeyi. Ancak şartlar bunu gerektirdi. Bir taraftan avrupa ile ilgili projeleri takip ederken diğer taraftan da sizlere hizmet etmenin kıvancını yaşıyorum çok şükür. Şu an TRT'nin Avrupa Birliği ile ilgili programlarına telefonla katılarak, bu konu ile ilgili düşüncelerimizi değerlendiriyorum.

2012'de aday oldum beni desteklediniz. Şimdi hedeflerimizi daha büyük tutarak, sizleri mahallemizde değil bölge hükümeti parlamentosunda da temsil etmek istiyorum. Bu konuda sizlerden güçlü destek istiyorum. Çünkü hem bölgesel hem de genel konularda sizlerin sorunlarını meclise taşımak istiyorum. Nedeni ise edindiğim tecrübelerle sizlere orada daha iyi hizmetler verebilmektir. Siyaset yapamayacaksanız bir yerleri boşuna işgal etmemek gerekir.

Ben siyaset bilimci olarak Anderlecht'i analiz ettim. Buralarda ne gibi belediyeciklik hizmetleri yapılabilinir diye ? Bu nedenle Anderlecht'te bulunan Kanal'ın etrafını inceledim ve buraya Eskişehir'de Porsuk kanalı ve çevre düzenlemesi gibi bir projeyi tasarladım. 2011 yılında bu fikrimi geliştirdim. Bu projeyi de yertkililere anlatabilmek içinde Ülkemizin gözde bir iki belediyesini ve çalışmalarını incelemek üzere ülkemize buradaki yöneticilerden götürüp, oradaki yapılan çalışmaları yakından takip etmelerini istiyordum.

Ben o zamanki belediye başkanımız Gaetan Van Goidsenhoven'e bakınız siz burada belediyecilik yapmıyorsunuz. ben sizi Türkiye'ye götüreyim orada Eskişehir ve Denizlide'ki belediyeciliği bir inceleyin bana hak vereceksiniz, asıl belediyecilik hizmetleri orada veriliyor dedim ve ülkemize davet ettim. Oda beni kırmadı yanındaki uzman kişilerle beraber, Eskişehir ve Denizli Belediye çalışmalarını yakından takip ettik. Oradaki uzmanlar 3 gün boyu bizleri bilgilendirdiler. Sayın Başkan Goidsenhoven'de bu çalışmaları takdirle karşıladı. Eskişehir ve Denizli yerel basınında da ziyaretimiz büyük ses getirdi. Avrupa ülkemiz belediyeciliğini örnek alyor diye haberler yayınlandı.

Bölgemizi güzelleştirecek ve kalkındıracak olan bu 'Anderlecht Kanal Projesi' ile ilgili master planı yaptık belediye kabul etti ancak bölge hükümeti tarafından kabul edilmedi. Nedeni ise başarılı ve güzel proje bunun artıları size yazılır endişesiyle şimdilik bu proje'ye destek verilmedi. Kanal bölgesini siz geliştirmeye mi kalkışıyorsunuz diye? kanal bölgesi kapatıldı.

Öncelikle şunu ifade edeyim hangi partiden olursa olsun toplumumuza hizmet veren tüm adayları tebrik ediyorum. Biz bu son seçimlerde bir şansı kaçırdık. Türk toplumu olarak bu bölgede aday olmama rağmen bana oy verilmedi Saint Josse ve Schaerbeek'den aday olanlara Anderlecht'ten oy verildi. Ancak seçilen arkadaşlarımız bu bölgemizde yaşayanların sorunlarına karşı kayıtsız kaldılar. Bu Anderlecht'lilerin yanlış tercihi idi. Eğer desteklerinizle seçilmiş olsaydım, bana ait bu projenin bölge hükümetinde kabulu noktasında mücadele ederdim.

Burada ben milliyetçilik ve ırkçılık yapmıyorum. Ancak Anderlecht Türk Toplumu belediye meclis üyeliği dışında ne belediye başkan yardımcılığı, ne Brüksel parlamentosu ne de federal parlamentoda ne yazık ki temsil edilmiyor. Bu konuda daha bilinçli olarak hareket etmek zorundayız. Bu şekilde olduğumuz yerde sayarız. Ancak bundan bir yıl sonra bir seçim var. Bölgemizde 2500 oy var. 700 oyla Başkan Yardımcısı olanlar var. Ancak bu kadar oyumuza rağmen bir başkan yardımcımız yok. Bu kadar oyla neden biz en azı bir başkan yardımcısı almayalım?  Ancak buda yeterli değil bölge parlamentosuna da bir insanımızı göndermeliyiz. Desteklerinizi her zaman bekliyorum. katılmlarınızdan dolayı başta Milletvekilimiz ve başkanımız olan Sayın Gaetan Van Goidsenhoven'e, BTMB Başkanı Sayın Hüseyin Dönmez ve siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum " dedi.

Verilen yemek ve sorulan sorulara cevapların ardından yemek programı sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com