SABANCI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BRÜKSEL'DE "AĞ KURMA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU"

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Başkonsolosluk salonunda "˜Sabancı Üniversite Öğrencileriyle, Brüksel'de bulunan Üniversiteli öğrencileri bir araya getirdi.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Başkonsolosluk salonunda ‘Sabancı Üniversite Öğrencileriyle, Brüksel’de bulunan Üniversiteli öğrencileri bir araya getirdi.

“Ap kurma etkinliği çerçevesinde, Sabancı Üniversitesi Politika Kulübü’ne mensup öğrencilerle  Brüksel’de okuyan ve mezun olan Türk üniversite öğrencileri 15 Ocak 2018 Pazartesi günü 16:00- 18:00 saatleri arasında bir araya gelerek tanıştılar.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen tanışma toplantısında Brüksel Başkonsolosu Karaoğlu, Türkiye’den Belçika’ya gelen ve bir dizi görüşmelerde bulunan Sabancı Ünivesitesi Öğrencilerini ve Belçika’da okuyan Üniversitelileri ağırlayarak, ‘Üniversiteli Öğrencileri’ ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kısaca şunları aktardı:

“Ülkemizden Belçika’ya gelen ‘Sabancı üniversitesi Politika KuJübü’ne mensup siz değerli öğrenci arkadaşlarımızı görev bölgemizde bulunan okuyan ve mezun olan üniversiteliler ile ‘Ağ kurma etkinliklerimiz” çerçevesinde buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Ülkemizin yetişmiş kadrolara ihtiyacı var. Geleceğimiz olan siz gençlerimizin en üst düzeylerde eğitim almaları bizleri son derece memnun etmekte. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Buradaki Türk Diasporası’nın, Türkiye’deki Türklerle kaynaşması. Buradaki Türk diasporası’nın kendi arasında kaynaşması açısından bu tür ağ kurma etkinlikleri çok yararlı olmakta.

Buradaki tanışmalarınız neticesinde kalıcı dostluklar kurmanızı, köprüler oluşturmanızı bekliyoruz. Hem Türkiye Belçika arasında, hem gençler arasında, hem kendi çevreniz ve yaş gurubunuz arasında dostluklarınızın devamını ve ileride de bizleri yad etmenizi diliyorum” dedi.

Sabancı Üniversitesi Öürencileri adına Buse İlay Yıldız ise, yaptığı kısa konuşmasında Başkonsolos Karaoğlu'na teşekkür ederek, "Sayın Başkonsolosum bizleri burada ağırlamanızdan ve Belçika'da yaşayan Üniversiteli arkadaşlarımızla tanıştırmanızdan dolayı çok mutlu olduk. Bu güzel ortamda bizleri buluşturarak buradaki eğitim hakkında bilgiler aktardınız. Tüm arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyoruz" diyerek, Başkonsolos'a hediye takdim etti.

Belçika’da bulunan ‘Beringen Müzik Kulübü’ kurucusu İsmail Erdoğdu’nun öğrencileri sazları ve türküleriyle Üniversiteli davetlilere, mini konser verdiler. Günün anısına hazırlanan özel çikolata ve ikramın ardında tanışma programı sona erdi. Program sonrası misafir öğrencilere konsolosluk adına hediyeler takdim edildi.

www.belcikaaydinhaber.com