BÜYÜKELÇİLİK: "SELİM GÜZEL ADINDA PERSONELİMİZ YOK"

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği adına Basın Sorumlusu Büyükelçilik Müsteşarı Sezi Anaç Ersoy imzası ile yapılan açıklamada Belga haber ajansında yer verilen habere yönelik; "˜'Büyükelçiliğimizi ilgilendiren açıklamalarınızda adından söz edilen Selim Güzel adında bir kişinin büyükelçilik bünyesinde görev yapmamıştır.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği adına Basın Sorumlusu Büyükelçilik Müsteşarı Sezi Anaç Ersoy imzası ile yapılan açıklamada Belga haber ajansında yer verilen habere yönelik; ‘’Büyükelçiliğimizi ilgilendiren açıklamalarınızda adından söz edilen Selim Güzel adında bir kişinin büyükelçilik bünyesinde görev yapmamıştır.

Böyle bir şahıs büyükelçilik kadrosu içinde bulunmamaktadır. Ayrıca eski basın müşaviri Veysel Filiz ise,  28 nisan 2017 tarihinden itibaren ilişkileri kesilmiştir.

Bu şahsın ne büyükelçiliğimiz bünyesinde nede bir Türk kamu kurumunda çalışmamaktadır’’ denildi.

Bu yönde yapılan açıklamayı okurlarımızın bilgilerine sunuyoruz.

************************************************************************

Cher Monsieur/Madame,

Nous avons remarqué qu’il a apparu un article concernant notre Ambassade dans votre journal aujourd’hui.

Je voudrais partager avec vous les informations suivantes:

Parmi nos employés il n'y a pas une personne qui s'appelle Selim Güzel. En 2016 nous n'avions pas non plus un employé de ce nom. Par conséquent nous ne sommes pas au courant de la plainte qui a été déposée contre cette personne.

Par ailleur, Veysel Filiz, ancien Conseiller de Presse près cette Ambassade, a cessé définitivement ses fonctions le 28 avril 2017 et n’a par conséquent plus aucun lien avec l’Ambassade. Monsieur Filiz ne travaille non plus dans une institution publique turque.

Je vous prie, Madame, Monsieur, d’accepter mes salutations distinguées.

Sezi Anaç Ersoy

Conseillère (pour la presse)