Son dakika: Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki baskının ötesinde yaklaşan seçimler öncesi lokal endişelerle TL'de yaşanan negatif ayrışma da devam ediyor. Dolar/TL 4.82 TL'yi aştı. Euro ise 5,60'tan işlem görüyor. Krizdeki Arjantin ile yarışıyoruz. FED'in faiz artırmaya başlaması gelişen ülkelerin yara almasına yol açtı. Sıcak para bağımlısı Türkiye ve Arjantin ise dolar karşısında en ağır faturayı ödeyen ülkeler oldu. Peso, yüzde 61, TL yüzde 47 ile en çok değer kaybeden para oldu.

~~Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki baskının ötesinde yaklaşan seçimler öncesi lokal endişelerle TL'de yaşanan negatif ayrışma da devam ediyor. Dolar/TL 4.82 TL'yi aştı. Euro ise 5,60'tan işlem görüyor.

Krizdeki Arjantin ile yarışıyoruz. FED’in faiz artırmaya başlaması gelişen ülkelerin yara almasına yol açtı. Sıcak para bağımlısı Türkiye ve Arjantin ise dolar karşısında en ağır faturayı ödeyen ülkeler oldu. Peso, yüzde 61, TL yüzde 47 ile en çok değer kaybeden para oldu.

~~Türk Lirası, dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor.

Dolar fiyatı 23 Mayıs Çarşamba gününün ilk saatlerinde 4,81 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolardaki yükseliş devam ederken euro da rekorunu tazeledi.

Dün 5,4935’i gören euro yeni günde 5,6093 ile rekorunu tazeledi.

Fitch’ten Türkiye açıklaması

Fitch'ten yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları seçimlerden sonra politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını ortaya çıkarıyor" ifadeleri kullanıldı.~~Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların Haziran seçimleri sonrasında keyfi politika yapımı ve politika  öngörülibilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini savundu.